Khairuddin loisti talvitesteissä

30/03/2012

AirAsia-SIC-Ajo -tiimin malesialaiskuljettaja Zulfahmi Khairuddin lähtee kovassa vireessä Moto3-luokan historialliseen MM-kauteen, sales joka käynnistyy 8. huhtikuuta Losailin radalla Qatarissa.
KTM:n tehdaspyörällä kilpaileva Khairuddin ajoi uuden luokan kaikilla kolmella virallisella talvitestijaksolla kärjen välittömässä tuntumassa.
Khairuddinin kierrosaika 1.47,491 toi tullessaan hienosti viidennen sijan keskiviikkona Jerezin radalla Espanjassa päättyneissä kolmipäiväisissä viimeistelytesteissä.
Khairuddin nousi päätöspäivän suorituksellaan todellakin lupaavan lähelle kärkeä, sillä ero kolmanneksi ajaneeseen kuljettajaan oli vain 83 tuhannesosasekuntia.
– Olen erittäin tyytyväinen koko testikauteen ja nyt Jerezin osalta varsinkin maanantaihin ja keskiviikkoon. Löysimme pyörään todella hyvät säädöt monien kokeiluiden kautta niin rungon kuin moottorinkin osalta, myhäili Khairuddin.
Khairuddin on jatkanut testikaudella siitä, mihin hän jäi viimeisen 125-kuutioisten luokan MM-vuoden päätteeksi: kehitys on kulkenut suurin harppauksin eteenpäin.
– Tavoitteeni on ajaa alkavalla MM-kaudella säännöllisesti kymmenen nopeimman joukkoon.
Tiimipäällikkö Aki Ajo on ollut syystäkin tyytyväinen Khairuddinin nousujohteiseen vauhtiin ja hänen tapaansa tehdä töitä kovalla asenteella.
– Kokonaisuus on ollut hyvä ja olen tyytyväinen. Pitää kuitenkin muistaa, että olemme tässä uudessa projektissa vasta alkutaipaleella. Töitä on tehty paljon, mutta sitä ja analysoitavaa on yhä hirveästi edessä oppiaksemme yhä lisää tästä pyörästä ja projektista.
– Onneksi kelit olivat tällä kertaa kohdallaan Jerezissä. Saimme kerättyä paljon hyvää tietoa analysoitavaksi varsinkin tiistain ja keskiviikon myötä.
Ajo painottaa, että töitä paiskitaan nimenomaan pitemmällä tähtäimellä.
– Pelkät tulokset ja kierrosajat eivät kerro talvitestien osalta välttämättä koko totuutta. Tässä vaiheessa kukaan ei voi sanoa vielä mitään varmaa voimasuhteista. Varuillaan ja valppaana saa koko ajan olla.

Jerez, Espanja.
Moto3-luokan viralliset IRTA-testit. Kolmen testipäivän yhdistetty tuloslista:
1. Maveric Vinales Espanja, Avintia Racing, FTR Honda 1.46,838
2. Danny Kent Iso-Britannia, Red Bull KTM Ajo Factory Racing, KTM + 0,424
3. Romano Fenati Italia, Team Italia FMI, FTR Honda + 0,570
4. Sandro Cortese Saksa, Red Bull KTM Ajo Factory Racing, KTM + 0,599
5. Zulfahmi Khairuddin Malesia, AirAsia-SIC-Ajo, KTM + 0,653
6. Niccolo Antonelli Italia, San Carlo Gresini, Honda + 0,921
14. Arthur Sissis Australia, Red Bull KTM Ajo Factory Racing, KTM + 1,837
18. Niklas Ajo Suomi, TT Motion Events Racing, KTM + 2,338

Zulfahmi Khairuddin liikkui terävimmän kärjen tuntumassa Jerezin radalla ajetuissa Moto3-luokan viimeistelytesteissä.

PartnersMotoE