Khairuddin hyvässä vireessä MM-sarjaan

03/04/2012

AirAsia-SIC-Ajo -tiimin malesialaiskuljettaja Muhammad Zulfahmi Khairuddin lähtee hyvällä itseluottamuksella ja kovassa vireessä sunnuntaina Qatarissa käynnistyvään Moto3-luokan historialliseen MM-kauteen. KTM:n nelitahtinen ja 250-kuutioinen tehdaspyörä on istunut Khairuddinin käteen talvitesteissä. Sen kellokin on kertonut.

– Fahmi on tehnyt sen taas jälleen kerran. Vain harva olisi uskonut siihen, viagra sale että hän ajaa testeissä yli 30 kuljettajan joukossa viiden nopeimman sakkiin, order toteaa tiimipäällikkö Aki Ajo.

Khairuddin, 21, on erityisen tyytyväinen siihen, miten kaksi viikkoa sitten Jerezin radalla Espanjassa ajetut viimeistelytestit sujuivat.

– Löysimme hyvät säädöt moottoriin ja runkoon. Kovat kierrosajat syntyivät loppujen lopuksi tavallaan helpolla. Pitää kuitenkin muistaa, että tämä uusi projekti on kuitenkin vielä nuori. Eipä silti, tiimi on tehnyt jo tähän mennessä erittäin hienoa työtä. Odotan todellakin innolla ensimmäistä kisaa Qatarissa, kertoo Khairuddin.

Nöyrällä asenteella töitä tekevä, oppia ammentava ja neuvoja noudattava Khairuddin lukeutuu niihin kuljettajiin, jotka eivät pidä suurta ääntä itsestään. Hän antaa tekojen puhua puolestaan. Hyväksi havaittu linja on osoittautunut toimivaksi myös tähän kauteen valmistauduttaessa.

Ajo tuntee Khairuddinin tavan toimia. Kuvio pelaa jouhevasti myös toiseen suuntaan, jolloin yhteistyö rullaa saumattomasti.

– Fahmi on enemmän kisa- kuin aika-ajokuljettaja. Hänellä on taito ja kyky nostaa tasoaan läpi GP-viikonvaihteen.

Qatarin GP jakautuu neljälle päivälle

Voimakkaissa keinovaloissa ajettava Qatarin GP poikkeaa muista MM-sarjan osakilpailuista myös siinä, että Losailin 5,4 kilometrin mittaisella radalla tapahtumat jaetaan neljälle päivällä kolmen sijaan. Moto3-luokan kuljettajat ajavat torstaina kaksi 40 minuutin mittaista vapaata harjoitusta. Perjantaina on vuorossa yksi harjoitus ennen lauantain aika-ajoa ja samaan iltaan edelleen ajoittuvaa warm up-sessiota. Kilpailu historian ensimmäisistä Moto3-luokan MM-pisteistä käynnistyy sunnuntaina klo 19, jolloin Losailin tummassa illassa on taatusti sähköinen tunnelma.

– Odotellaan rauhassa ja tehdään kotiläksyt kunnolla, kiteytti maanantaina Qatariin matkustanut Ajo MM-sarjan alustunnelmat.

AirAsia-SIC-Ajo -tiimi MotoGP-sarjan Moto3-luokan MM-sarjassa kaudella 2012:

Zulfahmi Khairuddin # 63

Pyörä: KTM
Syntymäpaikka: Selangor, Malesia
Syntymäaika: 20.10.1991
Paino: 56 kg
Pituus: 168 cm

Ensimmäinen GP: 2009 – Malesia

Muhammad Zulfahmi Khairuddin teki MotoGP-sarjan debyyttinsä kaudella 2009 kotiyleisön edessä Sepangin radalla. Hän ajoi viime vuonna samalla radalla uransa toistaiseksi parhaan MM-osakilpailusijoituksen yltämällä seitsemänneksi 125-kuutioisissa. Khairuddinille vuosi 2012 merkitsee kolmatta täysipainoista kautta MM-sarjassa.

MotoGP-sarjan kauden 2012 kilpailukalenteri:

08.04. Losail, Qatar*
29.04. Jerez, Espanja
06.05. Estoril, Portugali
20.05. Le Mans, Ranska
03.06. Barcelona, Espanja
17.06. Silverstone, Iso-Britannia
30.06. Assen, Hollanti**
08.07. Sachsenring, Saksa
15.07. Mugello, Italia
29.07. Laguna Seca, USA***
19.08. Indianapolis, USA
26.08. Brno, Tshekki
16.09. Misano, San Marino
30.09. Aragon, Espanja
14.10. Motegi, Japani
21.10. Sepang, Malesia
28.10. Phillip Island, Australia
11.11. Valencia, Espanja

 

* Iltakilpailu
** Kilpailu lauantaina
*** Vain MotoGP-luokka

PartnersMotoE