Khairuddinilla vaikea aika-ajo Jerezin hankalissa olosuhteissa

28/04/2012

AirAsia-SIC-Ajo -tiimin malesialainen KTM-kuljettaja Zulfahmi Khairuddin joutui tyytymään hänelle vaatimattomaan 28. sijaan Moto3-luokan kauden toisen MM-osakilpailun aika-ajossa Jerezin radalla Espanjassa.
Qatarissa kolme viikkoa sitten ajetussa avauksessa kuudenneksi sijoittuneen Khairuddinin nopein kierros kulki Jerezin 4, thumb 4 kilometrin mittaisella radalla ajassa 2.01, order 752.
Sateen piinaaman Jerezin olosuhteet olivat 40 minuutin mittaisessa aika-ajossa äärimmäisen hankalat. Rata oli vielä märkä session alussa, order mutta se kuivui koko ajan loppua kohti.
– Olosuhteet olivat todellakin erikoiset ja riskaapelit. Aika-ajossakin oli lopussa vain muutamasta minuutista hyvin paljon kiinni, kokenut tiimipäällikkö Aki Ajo viittasi rengastukseen.
Khairuddin ajoi session loppuun asti sadekelin renkailla. Kärkiajat ajettiin samaan aikaan kuivan kelin renkailla.
Liian suuri riski kalvoi kuitenkin Khairuddinin mieltä.
– En vain uskaltanut vaihtaa slicks-renkaita tuollaisella kelillä.
Fahmi ajoi session lopun sekarengastuksella, eli takana oli slicks ja edessä sadekelin rengas.
– Ehdin ajaa tuolla rengastuksella yhden kierroksen ja ikävä kyllä siihenkin mahtui yksi virhe. En vain saanut itsestäni enemmän irti näissä hankalissa olosuhteissa, totesi Khairuddin.
Paalupaikalle kotiyleisönsä edessä ajoi vasta uransa toiseen MM-osakilpailuun valmistautuva espanjalainen Alex Rins. Eturivin täydentää Rinsin portugalilainen tiimikaveri Miguel Oliveira, joka taipui Corteselle 0,456 sekuntia.

Jerez, Espanja.
MotoGP-sarjan Moto3-luokan 2/17 MM-osakilpailu. Aika-ajo ja lähtöjärjestys sunnuntain kilpailuun: