Ajo Motorsportin katseet tiukasti podiumilla myös Portugalissa

03/05/2012

Suomalaistalli Ajo Motorsport on käynnistänyt MM-kauden vahvasti uudessa Moto3-luokassa. KTM:n tehdaspyörillä kilpaileva kahden tiimin ja neljän kuljettajan kokonaisuus on raivannut tiensä podiumille kauden kahdessa ensimmäisessä, story Qatarin Losailissa ja Espanjan Jerezissä ajetuissa osakilpailuissa.
Aki Ajon johtama tallin alkukauden ässäksi on osoittautunut KTM:n tehdastiimin saksalaiskuljettaja Sandro Cortese, viagra 100mg joka on yltänyt molemmissa kisoissa kolmanneksi. Seuraavaksi vuoroaan odottaa tulevana viikonvaihteena Portugalin Estoril. Cortese ajoi viime vuonna Estorilissa silloisen 125-kuutioisten luokan aika-ajossa ja kilpailussa kakkoseksi.
– Olen erittäin tyytyväinen näihin kahteen podiumsijoitukseen. Qatar on aina spesiaalikisa ja Jerezissä kelit olivat sateiden vuoksi hankalat. Toivon Estoriliin kuivia ja tasaisia olosuhteita, jotta saisin todenteolla ajorytmistä kiinni ja voisin ottaa ehkä jo vähän riskiäkin. Mielialat ovat kaiken kaikkiaan korkealla Estorilin tekniselle radalle lähdettäessä, kertoo Cortese.
Tallipäällikkö Ajo katsoo hänkin toiveikkaasti Estorilin taivaalle.
– Viimeisimpien ennusteiden mukaan sään pitäisi olla kisapäivänä sunnuntaina oikeinkin hyvä, mutta lauantaina ja perjantaina on sateen uhka päällä. Pitää kuitenkin muistaa, että Atlantin läheisyydessä sijaitseva Estoril on aina altis hyvinkin nopeille säänvaihteluille. Hyvät olosuhteet olisivat nyt paikallaan, jotta pääsemme viemään työtämme eteenpäin, analysoimaan sitä ja näkemään missä mennään.
Ajo on Cortesen tavoin tyytyväinen tilanteeseen Portugaliin tultaessa.
– Ei voi valittaa. Tulokset ovat olleet hyviä, joskin olosuhteista johtuen hieman vaihtelevia. Kausi on käynnistynyt myös teknisesti oikeinkin hyvin. Yhteistyö KTM:n kanssa sujuu hienosti ja kuljemme tämän projektin kanssa koko ajan eteenpäin.

Kent ja Sissis toipuvat
hyvää vauhtia kolhuista

Cortesen kanssa Red Bull KTM Ajo Factory Racing-tiimissä ajavien britti Danny Kentin ja australialaisen Arthur Sissisin kohtaloksi koitui kaatuminen Jerezin kilpailun äärimmäisen haastavissa olosuhteissa viime sunnuntaina.
– Jalka on ollut kipeä, mutta se ei tule olemaan ongelma täällä Portugalissa. Jerezin tapahtumat on jo unohdettu ja ajatukset ovat tiukasti Estorilin radalla, vahvistaa Kent.
Sissis on tullut ennakkoluulottoman vahvasti ensimmäiseen MM-kauteensa. Hän ajoi Qatarissa seitsemänneksi. Hyvästä vauhdista kertoo edelleen se, että Jerezistä heltisi aika-ajon kahdeksas sija.
– Minulla oli hyvä alku Jerezinkin kisassa, mutta otin ehkä liikaakin riskiä ja ajoin radan märästä läikästä ulos kuten tosin moni muukin. Niskakipu muistuttaa yhä tuosta kaatumisesta, mutta tilanne kohenee päivä päivältä parempi tohtori Costan ( Claudio) hyvässä hoidossa, sanoo Sissis.

Khairuddin on
terävässä iskussa

Suomalaistallin neljäs kuljettaja, AirAsia-SIC-Ajo -tiimin punavalkoisissa väreissä viilettävä Zulfahmi Khairuddin on hänkin ollut liikkeellä varsin hyvällä sykkeellä.
Malesialaista rr-historiaa tehnyt Khairuddin sijoittui Qatarissa kuudenneksi ja Jerezissä hienon nousun jälkeen maltilla kymmenenneksi.
– Fahmi on tehnyt hyvää työtä ja ajanut molemmat kisat järkevästi. Häneltä on lupa odottaa vahvaa panosta myös Estorilissa, toteaa Ajo.

* Portugalin GP:n aikataulu 4.-6.5. Estorilin radalla. Moto3-luokka:
Perjantai 4.5.
Klo 11.15-11.55, 1. vapaa harjoitus
Klo 15.15-15.55, 2. vapaa harjoitus

Lauantai 5.5.
Klo 11.15-11.55, 3. vapaa harjoitus
Klo 15.00-15.40, aika-ajo

Sunnuntai 6.5.
Klo 12.00-12.20, warm up
Klo 16.30, MM-osakilpailu 3/17

* Estorilin ratainfo:
Pituus: 4182 metriä
Leveys: 14 metriä
Mutkat vasemmalle: 4
Mutkat oikealle: 9
Pisin suora: 986 metriä
Valmistunut: 1972
Modifioitu: 2006

PartnersMotoE