Cortese avasi Ajo Motorsportin ja KTM:n voittotilin Moto3-luokassa

06/05/2012

Ratamoottoripyöräilyssä kaksi maailmanmestaruutta saavuttaneen suomalaistalli Ajo Motorsportin ja KTM:n voittotili on avattu komeasti nyt myös uudessa Moto3-luokassa.
Siitä piti huolen kokenut saksalaiskuljettaja Sandro Cortese, drugs joka viiletti tehdaspyörällään paalupaikalta ykkösenä ruutulipulle Estorilin radalla Portugalissa ajetussa kauden kolmannessa MM-osakilpailussa. Red Bull KTM Ajo-tiimin ässä nousi samalla MM-pisteissä kärkeen.
– Nyt tuntuu niin hyvältä! Tämä voitto oli iso juttu KTM:lle ja tiimille. Viikonloppu kulki täydellisesti loppuun saakka. Nautin jokaisesta Estorilissa ajamastani kierroksesta, stomach tuuletti uransa kolmannen MM-osakilpailuvoiton myös taktisella täysosumalla tililleen kuitannut Cortese, 22.
Cortesen ja espanjalaisen Maverick Vinalesin rakentaman trillerin ratkaisu vietiin kutkuttavasti pitkälle maalisuoralle, jonne kierroksella ohitettavat toivat osaltaan vielä oman jännitysmomenttinsa.
Ykkössijaa riehakkaasti tallipäällikkö Aki Ajon kanssa tuulettanut Cortese piti kuitenkin pintansa, linjansa ja Vinalesin 55 tuhannesosasekunnin turvin takanaan.
– Tuumin siinä vaiheessa kun karkasimme muilta, että ok, nyt otetaan rauhallisesti ja ratkaistaan homma sitten lopussa. Onnistuin siinä täydellisesti. Minulla oli viimeisellä kierroksella 200 prosenttia pelissä!
Tiimipalkinnon pokkaamassa käynyt Ajo luonnehti voittoa kokonaisuuden kannalta mahtavaksi suoritukseksi ja osoitukseksi siitä, että kovalla motivaatiolla tehty työ palkitaan.
– Töitä riittää vielä paljon, mutta tämä on eräänlaisena välitilinpäätöksenä upea tulos. Olemme menneet pyörän kehityksen kanssa taas paljon eteenpäin. Uudet haasteet ja radat odottavat, mutta nautitaan nyt hetki tästä.
– Olen todellakin kiitollinen siitä, että suomalaistalli Ajo Motorsportilla on kunnia tehdä yhteistyötä Red Bull’in ja KTM kanssa, jatkoi Ajo.
Cortesen suoritus sai sekin täyden kympin ja siihen vielä plussan päälle Ajolta.
– Sandro teki täällä ensimmäisestä sekunnista viimeiseen sekuntiin virheetöntä työtä perjantaiaamun vapaista harjoituksista lähtien. Varmaotteinen nuorukainen kehittynyt hirveän paljon erityisesti henkisen kantin osalta.

Khairuddin jäi niukasti
podiumin ulkopuolelle

Läheltä piti, että suomalaistallista olisi noussut Cortesen lisäksi myös toinen kuljettaja, eli Zulfahmi Khairuddinin Portugalin GP:n podiumille.
Khairuddin lähti päätöskierrokselle kolmannelta sijalta käyden hurjaa taistelua puolestaan espanjalaista Luis Salomia vastaan. AirAsia-SIC-Ajo -tiimin malesialaiskuljettaja teki kuitenkin pienen virheen, jonka Salom kuittasi 1,157 turvin edukseen.
Neljäs sija on silti Khairuddinin ja myös Malesian rr-historian tähän mennessä paras.
– Hieno viikonvaihde Fahmilta. Ok, ensimmäinen podiumsijoitus jäi nyt vielä odottamaan, mutta olen varma siitä, että niitä on tulossa jatkossa useampiakin, totesi Ajo.
Ajo Motorsportin panos oli kaiken kaikkiaan varsin vahva. Cortesen tiimikavereista britti Danny Kent oli kahdeksas ja australialainen Arthur Sissis 13.
– MM-johdossa Portugaliin tullut Fenati (Romano) ajoi Kentin kylkeen juuri siinä vaiheessa, kun hänellä oli hyvä nousu menossa. Kent teki vielä kuitenkin uuden nousun kympin sakkiin kaukaa sen ulkopuolelta. Olkaa varuillanne kärkipään pojat, sillä Danny on tulossa, vinkkasi Ajo.
MM-kausi jatkuu kahden viikon kuluttua Le Mansin radalla Ranskassa.

Estoril, Portugali.
MotoGP-sarjan Moto3-luokan 3/17 MM-osakilpailu:
1. Sandro Cortese Saksa, Red Bull KTM Ajo, KTM 41.34,536
2. Maverick Vinales Espanja, Blusens Avintia, FTR Honda + 0,055
3. Luis Salom Espanja, RW Racing GP, Kalex KTM + 11,038
4. Zulfahmi Khairuddin Malesia, AirAsia-Sic-Ajo, KTM + 12,195
5. Efren Vazquez Espanja, JHK T-Shirt Laglisse, FTR Honda + 20,934
6. Niccolo Antonelli Italia, San Carlo Gresini, FTR Honda + 20,976
7. Alex Rins Espanja, Estrella Galicia 0,0, Suter Honda + 21,792
8. Danny Kent Iso-Britannia, Red Bull KTM Ajo, KTM + 21,888
9. Alexis Masbou Ranska, Caretta Technology, + 23,046
10. Jakub Kornfeil Tshekki, Redox-Ongetta-Centro Seta, FTR Honda + 23,310
11. Brad Binder Etelä-Afrikka, RW Racing GP, Kalex KTM + 23,379
12. Hector Faubel Espanja, Bankia Aspar Team, Kalex KTM + 23,763
13. Arthur Sissis Australia, Red Bull KTM Ajo , KTM + 24,308
14. Alberto Moncayo Espanja, Bankia Aspar Team, Kalex KTM + 25,015
15. Alex Marquez Espanja, Estrella Galicia 0,0, Suter Honda + 26,450
16. Joan Olive Espanja, TT Motion Events Racing, KTM + 32,641

MM-pistetilanne:
1. Cortese 57
2. Vinales 55
3. Salom 49
4. Romano Fenati Italia, FTR Honda 45
5. Khairuddin 29
6. Rins 28
7. Masbou 18
8. Antonelli 18
9. Kent 16
10. Faubel 15
11. Moncayo 13
12. Sissis 12
22. Niklas Ajo Suomi, KTM 3

Täydelliset tulokset:
http://www.motogp.com/en/Results+Statistics/2012/POR/Moto3/RAC

Seuraava osakilpailu: 20.5. Le Mans, Ranska.

PartnersMotoE