Khairuddin komeasti Estorilin radan viidenteen lähtöruutuun

05/05/2012

Malesialaista road racing-historiaa tehnyt Zulfahmi Khairuddin starttaa hienosti viidennestä lähtöruudusta Moto3-luokan kauden kolmanteen MM-osakilpailuun sunnuntaina Estorilin radalla Portugalissa.
Aika-ajosijoitus on Khairuddinille hänen MM-uransa paras. Aiempi paras, viagra eli seitsemäs sija oli kuukauden takaa Qatarissa ajetusta kauden avauksesta.
Portugalin GP:ssä toiseen lähtöriviin asettuvan AirAsia-SIC-Ajo -tiimin KTM-kuljettajan nopein kierros kulki vajaan 4, health 2 kilometrin mittaisella radalla lukemin 1.48,083. Fahmin aika syntyi kylmähermoisesti viimeisellä kierroksella, jolloin hän nousi tuloslistoilla viisi pykälää.
Khairuddin kiersi rataa pitkälti samantyyppisillä säädöillä, joihin hän jo aiemmin tottunut.
– Hieno sijoitus ja siihen pitää olla tyytyväinen. Fiilis ajamiseen ja pyörään ovat myös hyvällä tasolla, vahvisti Khairuddin.
Tosin parannettavaakin vielä jäi, eli vauhtia saattaa olla yhä varastossa.
– Olin ehkä vähän liian varovainen viimeisessä pitkässä mutkassa, jossa oli auringonpaisteesta huolimatta edelleen muutamia kosteita paikkoja. Uskon, että pystyn kilpailussa sielläkin parempaan, tuumi Khairuddin.
Tiimipäällikkö Aki Ajolla on vahva luottamus Khairuddiniin.
– Fahmi teki jälleen kerran hienoa työtä ja tulosta. Häneltä on lupa odottaa kisassa kovaa panosta.
Paalupaikan vei nimiinsä KTM:n tehdastiimissä kilpaileva saksalainen Sandro Cortese ajalla 1.47,145. Paalupaikka oli Corteselle jo kauden toinen. Khairuddinin ero kärkeen oli 0,938 sekuntia.

Estoril, Portugali.
MotoGP-sarjan Moto3-luokan 3/17 MM-osakilpailu. Aika-ajo ja lähtöjärjestys sunnuntain kilpailuun: