Aki Ajo iloitsi tiimeineen aika-ajon kahta kärkisijaa

29/06/2012

Suomalaistalli Ajo Motorsportin kuljettajat tekivät täysosumatyötä Moto3-luokan kauden seitsemännen MM-osakilpailun aika-ajossa Assenin legendaarisella radalla Hollannissa.
Aki Ajon johtaman Red Bull KTM Ajo Factory Racingin saksalaiskuljettaja Sandro Cortese pauhasi paalupaikalle ja hänen tiimikaverinsa, doctor britti Danny Kent lauantaina ajettavan kilpailun kakkosruutuun. Paalupaikka oli MM-pisteissä toisena olevalle Corteselle jo kauden kolmas. Kentille toinen starttiruutu on puolestaan MM-uran paras.
Menestystä täydensivät Cortesen ja Kentin australialainen tiimikaveri Arthur Sissis 13:nnella ja AirAsia-SIC-Ajo-tiimin malesialaisen Zulfahmi Khairuddin 18. sijalla.
– Hyvä päivä, site mutta pidetään aina myös se mutta mielessä. Valitettavasti aika-ajosta ei saa pisteitä, viagra 60mg toppuutteli Ajo.
– Viimeistään tämä päivä osoitti, että Moto3 on koko sarjan ylivoimaisesti tasaisin luokka. Kilpailussa radalle on odotettavissa isoja ryhmiä.

Cortese palasi
tuttuihin säätöihin

Cortesen paalupaikka irtosi huippuajalla 1.43,645, jolla hän kukisti Kentin 0,249 sekunnilla. Sissisin ero kärkeen oli 0,888 ja Khairuddinin 1,105 sekuntia.
Cortese ei näyttänyt olevan harjoituksissa ajettujen kierrosaikojen perusteella aivan terävimmillään, mutta se oli sittenkin vain silmänlumetta. Cortesen pyörässä kokeiltiin tarkoituksellisesti uusia asioita.
– Palasimme aika-ajossa takaisin perussäätöjen suuntaan ja pyörä tuntui heti taas omalta ja hyvältä. Tämä oli onnistunut aika-ajo ja olen tyytyväinen suoritukseeni. Minulla on hyvä fiilis ja tsemppi päällä lähdettäessä kisaan, vahvisti Cortese.

Kent kovassa nousussa

Kent palasi tasolleen kaksi viikkoa sitten Silverstonessa ajetussa kotikilpailussa. Odotettu noste on jatkunut Assenissa määrätietoisella tiellä.
– Minulla on ollut tosi hyvä ja nopea fiilis päällä. Ajoin yksin ja ilman imuapua kovimmat kierrosaikani ja se lupaa hyvää kisaa ajatellen.
Vauhtia saattaa olla vielä varastossakin.
– Ainoa asia joka jäi vähän harmittamaan oli se, että neljäs sektori ja viimeinen shikaani eivät ole kulkeneet vielä täysin suunnitelmien mukaan, tuumi Kent.

Sissis taistelee
infektiosta huolimatta

Sissis ei ole liikkeellä Hollannissa parhaassa mahdollisessa fyysisessä terässään. Viime viikonloppuna iskenyt vatsakipu vaivaa nuorukaista edelleen.
– Kyse on suolistoinfektiosta ja Sissisillä on lääkitys päällä. Arthur on ajanut siihen nähden todella hyvin ja minulla on vahva luottamus siihen, että hän taistelee tavoilleen uskollisesti tiukasti taas myös kilpailussa, totesi Ajo.
MM-pisteissä seitsemäntenä oleva Khairuddin ei löytänyt vielä perjantain aikana hänelle tyypillistä ajotuntumaa Assenin rataan.
– Muistetaan kuitenkin se, että Fahmi on nimenomaan kisakuljettaja, painotti Ajo.
Khairuddin on myös itse luottavainen kilpailun suhteen.
– Pyörässä on ollut pientä tärinäongelmaa. Löysimme kuitenkin säädöissä aika-ajon jälkeen sellaisen ratkaisun, jonka uskon toimivan lauantaina, vinkkasi Khairuddin.

Assen, Hollanti.
MotoGP-sarjan Moto3-luokan 7/17 MM-osakilpailu. Aika-ajo ja lähtöjärjestys lauantain kilpailuun:
1. Sandro Cortese Saksa, Red Bull KTM Ajo, KTM 1.43,645
2. Danny Kent Iso-Britannia, Red Bull KTM Ajo, KTM + 0,249
3. Niccolo Antonelli Italia, San Carlo Gresini Moto3, FTR Honda + 0,343
4. Hector Faubel Espanja, Bankia Aspar Team, Kalex KTM + 0,429
5. Niklas Ajo Suomi, TT Motion Events Racing, KTM + 0,452
6. Maverick Vinales Espanja, Blusens Avintia, FTR Honda + 0,533
7. Alexis Masbou Ranska, Caretta Technology, Honda + 0,628
8. Miguel Oliveira Portugali, Estrella Galicia 0,0, Suter Honda + 0,666
9. Jakub Kornfeil Tshekki, Redox-Ongetta-Centro Seta, FTR Honda + 0,684
10. Luis Salom Espanja, RW Racing GP, Kalex KTM + 0,731
11. Alberto Moncayo Espanja, Bankia Aspar Team, Kalex KTM + 0,763
12. Louis Rossi Ranska, Racing Team Germany, FTR Honda + 0,806
13. Arthur Sissis Australia, Red Bull KTM Ajo, KTM + 0,888
14. Alan Techer Ranska, Technomag-CIP-TSR, TSR Honda + 0,889
15. Alessandro Tonucci Italia, Team Italia FMI, FTR Honda + 0,896
18. Zulfahmi Khairuddin Malesia, AirAsia-Sic-Ajo, KTM + 1,105

PartnersMotoE