Khairuddin kovassa iskussa Silverstoneen

14/06/2012

Malesialainen Zulfahmi Khairuddin on ollut Akin Ajon johtaman suomalaistalli Ajo Motorsportin alkukauden toiseksi menestynein kuljettaja Moto3-luokassa. Kilpailuja AirAsia-SIC-Ajo-tiimin punavalkoisella KTM:n tehdaspyörällä johtanutkin Khairuddin on MM-pisteissä seitsemäntenä.
Silverstonessa tulevana viikonvaihteena ajettavaan kauden kuudenteen osakilpailuun valmistautuvan Kairuddinin tähän mennessä parhaat yksittäiset tulokset ovat osuneet Estoriliin ja Barcelonaan. Hän ajoi Portugalin osakilpailussa neljänneksi ja kiirehti Katalonian GP:n aika-ajossa toiseksi.
– Tavoitteeni on saavuttaa urani ensimmäinen podiumsijoitus, for sale mutta en ota siitä turhia paineita. Tiedän, että vauhtini riittää podiumille ja se tulee sitten kun on tullakseen. Tärkeintä on kuitenkin pystyä säilyttämään saavuttamani taso ja nostaa sitä edelleen, alleviivaa Khairuddin.
Khairuddin on harjoitellut ja virittäytynyt Barcelonan jälkeen Saksassa kohdatakseen Britannian GP:n haasteet.
– Fahmilla on pää hyvässä kunnossa ja nälkä menestykseen kasvaa koko ajan. Kaikki eväät podiumsijoituksiin ovat olemassa, tietää Ajo.
MotoGP-sarjan palasi Donington Parkin radalta uusittuun Silverstoneen kaudella 2010. Radalta löytyy mittaa 5,9 kilometriä, eli se on sarjan pisin.
– Myös fasiliteeteiltaan upea Silverstonen rata on hirmu mielenkiintoinen ja myös yksi vaikeimmista. Sieltä löytyy tosi vaativia monen mutkan yhdistelmiä, joihin ei voi suinkaan vain sukeltaa. Ajolinjat on mietittävä tarkkaan ja järkevästi, muistuttaa Ajo.

* Moto3-luokan aikataulu Silverstonen radalla ajettavassa Britannian GP:ssä 15.-17. kesäkuuta:
Perjantai 15.6.
Klo 11.15-11.55, Moto3-luokan 1. vapaa harjoitus
Klo 15.15-15.55, Moto3-luokan 2. vapaa harjoitus

Lauantai 16.6.
Klo 11.15-11.55, Moto3-luokan 3. vapaa harjoitus
Klo 15.00-15.40, Moto3-luokan aika-ajo

Sunnuntai 17.6.
Klo 12.00-12.20, Moto3-luokan warm up
Klo 16.30, Moto3-luokan MM-osakilpailu 6/17

* Silverstonen ratainfo
Pituus: 5900 metriä
Leveys: 17 metriä
Mutkat vasemmalle: 8
Mutkat oikealle: 10
Pisin suora: 770 metriä
Valmistunut: 1948
Modifioitu: 2011

PartnersMotoE