Ajo tuuletti Cortesen kanssa voittoa ja MM-johtoa Sachsenringin podiumilla

08/07/2012

Suomalaistalli Ajo Motorsportin Sandro Cortese palasi Moto3-luokan MM-johtoon komeimmalla mahdollisella tavalla. Cortese viiletti kotiyleisönsä edessä paalupaikalta voittoon Sachsenringin märällä radalla Saksassa ajetussa kauden kahdeksannessa osakilpailussa.
Kauden toisen ja uransa neljännen voiton napannut Cortese johtaa sarjaa nyt 18 pisteen erolla espanjalaiskuljettaja Maverick Vinalesiin, no rx joka sijoittui Sachsenringillä vasta 17:nneksi.
– Aivan uskomattoman upea tunne ajaa voittoon kotiyleisön edessä! Tämä oli tietenkin myös iso voitto KTM:lle ja tiimilleni, sick iloitsi Cortese.
Kilpailun alkua jouduttiin siirtämään 25 minuutilla rankkasateen vuoksi. Rata oli pitkään täysin märkä kuivuen kuitenkin kohinalla loppua kohden.
Red Bull KTM Ajo Factory Racing-tiimin Cortese teki todella näyttävän ja virheettömän nousun kohti kärkeä ja voittoa. Hän otti ohjat käsiinsä, vcialis 40mg kun 27 kierroksen kilpailusta oli jäljellä viimeiset kymmenen kierrosta. Lopullinen ratkaisu syntyi kolme kierrosta ennen maalia, mihin ranskalainen Alexis Masbou ei enää kyennyt vastaamaan. Cortesen voitto painui aikakirjoihin 0,635 sekunnin marginaalilla Masbou’hun nähden.
– Tiesin kilpailuun lähdettäessä, että olen vahva näin vaativissa olosuhteissa. Painotin itselleni rauhallisuutta alussa, sillä tuollaisessa kelissä on hyvin helppo tehdä virheitä. Onnistuin taktiikassani, sain hyvän rytmin päälle ja ajoin voittoon.
Podiumilla ässänsä kanssa riehakkaasti tuuletellut tallipäällikkö Aki Ajo kehui vuolaasti Cortesen kylmäpäistä suoritusta.
– Oli hienoa seurata noin järkevää ajoa. Rauhallisena itsensä pitäneen Sandron kokemus oli taas valttia.
Ajo myönsi, että tilanne näytti äärimmäisen vaikealta, kun Sachsenringin tumma taivas repesi iltapäivällä lämpimän ja aurinkoisen jakson jälkeen.
– Vettä oli radalla todella paljon. Kävin keskustelemassa asiasta tuomariston kanssa, kun olimme ensimmäisen kerran lähtöruudukossa. He ohjasivatkin meidät takaisin boxiin ja siirsivät kilpailun alkamista. Olimme tietoisia, mihin sää muuttuu kilpailun aikana ja luotin siihen, että meille tulee tästä hyvä kisa kunhan selviämme alusta, kertoi Ajo.
Cortesen rinnalta toisesta ruudusta kisaan startanneen tiimikaveri Danny Kentin kohtaloksi koitui keskeytys. Brittikuljettajan pyörän moottori ylikuumeni ja hänen taistelunsa päättyi siihen.
Tiimin kolmas kuljettaja, australialainen Arthur Sissis sen sijaan loisti kilpaa tummat pilvet tieltään työntäneen auringon kanssa. Sissis nousi 21. lähtöruudusta sijalle yhdeksän.
– Saksan GP-viikonvaihteen alku oli minulle vaikea, mutta tämä muutti kaiken. Hieno nousu ja hieno sijoitus, myhäili Sissis.

Khairuddin kaukaa
takaa kuudenneksi

Sissistäkin huikeammasta noususta vastasi AirAsia-SIC-Ajo-tiimin malesialaiskuljettaja Zulfahmi Khairuddin. Hän nousi 14 pykälää, eli kuudenneksi ruudusta 20.
– Fahmillakin oli vaikeampaa kaksi ensimmäistä päivää Sachsenringillä, mutta hän teki sen kuitenkin jälleen kerran. En tosiaankaan tiedä montaakaan noin kovaa kisakuljettajaa, kehui Ajo.
MM-pisteissä kuudentena oleva Khairuddin säteili syystäkin tyytyväisyyttä. Hän on palannut taas omalle tasolleen kahden vaikeamman osakilpailun jälkeen.
– Olen tosi tyytyväinen ja iloinen. Kaikki on menossa jälleen oikeaan suuntaan. Tämä teki hyvää itseluottamukselle.
Sitä tarvitaankin, sillä hektinen kilpailutahti jatkuu ensi viikonvaihteena Mugellon radalla Italiassa.

Sachsenring, Saksa.
MotoGP-sarjan Moto3-luokan 8/17 MM-osakilpailu:
1. Sandro Cortese Saksa, Red Bull KTM Ajo, KTM 45.36,868
2. Alexis Masbou Ranska, Caretta Technology, Honda + 0,635
3. Luis Salom Espanja, RW Racing GP, Kalex KTM + 3,998
4. Jack Miller Australia, Caretta Technology, Honda + 4,051
5. Efren Vazquez Espanja, JHK Laglisse, FTR Honda + 12,119
6. Zulfahmi Khairuddin Malesia, AirAsia-Sic-Ajo, KTM + 25,174
7. Hector Faubel Espanja, Mapfre Aspar Team Moto3, Kalex KTM + 25,499
8. Luca Gruenwald Saksa, Freudenberg Racing Team, Honda + 26,087
9. Arthur Sissis Australia, Red Bull KTM Ajo, KTM + 29,675
10. Jakub Kornfeil Tshekki, Redox-Ongetta-Centro Seta, FTR Honda + 29,891
11. Toni Finsterbusch Saksa, Cresto Guide MZ Racing, Honda + 33,178
12. Niccolo Antonelli Italia, San Carlo Gresini Moto3, FTR Honda + 42,858
13. Alan Techer Ranska, Technomag-CIP-TSR, TSR Honda + 1.02,653
14. Niklas Ajo Suomi, TT Motion Events Racing, KTM + 1.10,253
15. Simone Grotzkyj Italia, Ambrogio Next Racing, Suter Honda + 1.10,447

MM-pistetilanne:
1. Cortese 148
2. Maverick Vinales Espanja, FTR Honda 130
3. Salom 104
4. Masbou 71
5. Romano Fenati Italia, FTR Honda 65
6. Khairuddin 59
7.  Louis Rossi Ranska, FTR Honda 56
8. Alex Rins Espanja, Suter Honda 54
9. Danny Kent Iso-Britannia, KTM 42
10. Antonelli 42
11. Vazquez 40
12. Miguel Oliveira Portugali, Suter Honda 39
13. Sissis 38
14. Hector Faubel Espanja, Kalex KTM 38
15. Alberto Moncayo Espanja, Kalex KTM 36
18. Ajo 16

Seuraava osakilpailu: 15.7. Mugello, Italia.

PartnersMotoE