Kärkivauhtia aloittanut Khairuddin ajoi yhdeksänneksi Mugellossa

15/07/2012

AirAsia-SIC-Ajo-tiimin malesialaiskuljettaja Zulfahmi Khairuddin teki Mugellon radalla Italiassa ajetussa Moto3-luokan kauden yhdeksännessä MM-osakilpailussa jälleen sen, for sale mitä häneltä osattiin odottaakiin.
Khairuddin leikkasi KTM-pyörällään vauhdikkaan kisan maalilinjan yhdeksäntenä säilyttäen samalla kuudennen sijan MM-pisteissä.
Khairuddin otti seitsemännestä starttiruudusta unelmanlähdön karauttaen kilpailun alussa johtoon. Kahdeksan kierroksen jälkeen kärkiryhmä paineli kuitenkin vääjäämättömästi menojaan.

Flunssa vei voimat

– Voimat yksinkertaisesti loppuivat. Minulla oli kova flunssa päällä ja hengittäminen oli vaikeaa. Hyvä, ambulance että pääsin maaliin asti, huokaili Khairuddin.
– Tähän suoritukseen pitää olla silti todella tyytyväinen. Vauhti löytyi kisassa ja lähden luottavaisin mielin tekemään hyvää tulosta kauden toisella puoliskolla, suunnitteli MM-pisteissä kuudentena oleva Khairuddin.
Kilpailun voitosta käytiin melkoinen trilleri espanjalaisen paalupaikkamiehen Maverick Vinalesin, italialaisen Romano Fenatin ja saksalaisen Sandro Cortesen välillä.
Jännitysnäytelmä päättyi Vinalesin 21 tuhannesosasekunnin voittoon Fenatista. Cortese ajoi kolmanneksi 71 tuhannesosaa voittajasta.
Cortesella on koossa 164 MM-pistettä, eli yhdeksän Vinalesia enemmän. Khairuddinin pistesaldo näyttää 66:tta.
Moto3-luokan MM-sarjassa on nyt edessä reilun kuukauden mittainen tauko. Seuraava osakilpailu ajetaan 19. elokuuta Indianapolisin radalla USA:ssa.