Khairuddin hakee pikaista paluuta kympin sakkiin Saksassa

05/07/2012

AirAsia-SIC-Ajo-tiimin Zulfahmi Khairuddin on lukeutunut Moto3-luokan nopeimpiin ja varmimpiin kuljettajiin. MM-sarjassa kahdeksantena oleva Khairuddin on jäänyt seitsemässä ensimmäisessä osakilpailussa vain kerran pisteiden ulkopuolelle.
KTM:llä kilpailevan Khairuddinin lopullisesta läpimurtokaudesta kertoo sekin, case että hänellä on Sachsenringin radalla tulevana viikonvaihteena ajettavaan Saksan GP:hen mennessä plakkarissaan 42 MM-pistettä. Se on jo tässä vaiheessa enemmän, discount kuin kahdella edellisellä kaudella yhteensä.
Malesialaista rr-historiaa jo pariinkin otteeseen kuluvalla kaudella kirjoittanut Khairuddin on yltänyt tähän mennessä parhaimmillaan neljänneksi Portugalin osakilpailussa Estorilissa. Aika-ajossa hän on pistänyt vielä kaksi pykälää paremmaksi Katalonian GP:n merkeissä Barcelonassa.
Khairuddin ei löytänyt viime viikonvaihteessa parasta mahdollista tuntumaa ajamiseen Assen radalla Hollannissa. Hän pystyi silti nousemaan lähtöruudusta 18 kisassa 11:nneksi. Kilpailun nopeimman kierroksen takonut Fahmi kävi Assenissakin jo seitsemäntenä ennen harmittavaa ajovirhettä, capsule joka maksoi välittömästi ja armottomasti ison tukun sijoituksia äärimmäisen tasaisessa kilpailussa.
Khairuddinin ensisijainen tavoite on tehdä pikainen paluu kymmenen nopeimman joukkoon Sachsenringillä.
– Minulla on siihen täydet edellytykset. Tämä kausi on jo ehtinyt osoittaa, että potentiaalia riittää onnistuneella suorituksella toki korkeammallekin.
Khairuddin tunnetaan kisakuljettajana, jolla on taito nostaa tasoaan ja vauhtiaan GP-viikonvaihteiden kuluessa.
– Lähden Saksan kisaviikonloppuun tutulla ja hyväksi todetulla taktiikalla. Eli tehdään maltilla hyvää ja määrätietoista työtä heti perjantain ensimmäisistä vapaista harjoituksia lähtien. Pisteet ovat jaossa vasta sunnuntaina, muistuttaa Khairuddin.

Moto3-luokan aikataulu Saksan GP:ssä:
Perjantai 6.7.
Klo 10.15-10.55, 1. vapaa harjoitus
Klo 14.15-14.55, 2. vapaa harjoitus
Lauantai 7.7.
Klo 10.15-10.55, 3. vapaa harjoitus
Klo 14.00-14.40, aika-ajo
Sunnuntai 8.7.
Klo 11.00-11.20, warm up
Klo 15.30 MM-osakilpailu 8/17

Sachsenringin ratainfo
Pituus: 3671 metriä
Leveys: 12 metriä
Mutkat vasemmalle: 10
Mutkat oikealle: 3
Pisin suora: 700 metriä
Valmistunut: 1996
Modifioitu: 2003

PartnersMotoE