Red Bull KTM Ajo Factory Racing Team vahvassa vireessä Sachsenringille

05/07/2012

Red Bull KTM Ajo Factory Racing Team lähtee vahvassa vireessä ja luottavaisin mielin Sachsenringin radalla Saksassa ajettavaan kauden kahdeksanteen MM-osakilpailuun.
Moto3-luokan MM-pisteissä toisena oleva ja kotikilpailuunsa valmistautuva Sandro Cortese päätyi viime lauantaina Assenissa toiselle sijalla.
Cortesen tiimikaveri, order britti Danny Kent puolestaan saavutti huipputasaisessa Hollannin TT:ssä uransa ensimmäisen podiumsijoituksen leikkaamalla maalilinjan kolmantena.
Sarjassa vain seitsemän pistettä kärjen takana tuleva Cortese on luonnollisesti innoissaan kilpailemisesta kotiyleisön edessä.  Luokan ainoana kuljettajana kauden kaikissa osakilpailuissa pisteitä takonut Cortese on kuitenkin jo siksi kokenut kilpailija, unhealthy että hän osaa pitää päänsä kylmänä.
– Kotikilpailu on aina hieno asia, mutta se tuo tietysti myös vähän ylimääräistä tullessaan. Jatketaan kuitenkin samaan malliin, eli pidetään hyvä taso yllä työnteossa ja keskitytään tiukasti olennaiseen, sanoo Cortese.
Cortesella on plakkarissaan kuusi podiumsijoitusta, jotka koostuvat yhdestä voitosta, kahdesta kakkos- ja kolmesta kolmossijasta.
– Tulokset ovat olleet hyviä. Tasaisen kova suoritustaso on tärkeää pitkässä sarjassa.

Kent suosikkiradalle
hyvällä itseluottamuksella

Kentin tuloskäyrä on ollut jyrkässä nousussa kahdessa viimeisessä osakilpailussa, sillä Assenia edelsi kuudes sija kotiyleisön edessä Silverstonessa. Lisäksi hän oli Assenissa aika-ajon kakkonen ja Silverstonessakin viides.
Nämä sijoitukset eivät ole jättäneet jossitteluille sijaa. Kent on puhjennut kukkaansa uudessa luokassa.
– Erityisesti Assen tarjosi minulle paljon lisää itseluottamusta. Se osoitti Silverstonen tavoin, että vauhtini riittää kärkiryhmään. Myös uusi runko oli mieleeni. Olen saanut myös sitä kautta lisää luottamusta.
Kent ei pistä pahakseen hektistä kesätahtia, päinvastoin. Nyt meno maittaa.
– Niin, ja Sachsenring on suosikkiratani, vahvistaa Kent.

Sissis on toipunut
täyteen kuntoon

Cortesen ja Kentin australialainen tiimikaveri Arthur Sissis kilpaili viime viikonvaihteen suolistoinfektion kourissa ja särkylääkkeiden voimin. Siihen nähden taistelu sijalle 16 Hollannissa oli kova juttu.
– Nyt tilanne on hallinnassa ja olen jo paljon paremmassa kunnossa. Tiedän, että vauhtini riittää korkeammalle, mutta niiden sijoitusten saavuttaminen edellyttää parempia lähtöpaikkoja. Tämä luokka on äärimmäisen tasainen ja taistelu keskiryhmässä todella hurjaa ja kuluttavaa.
Saksan GP merkitsee kotikilpailua paitsi Corteselle, myös koko Red Bull KTM Ajo Factory Racing Teamille.
– Sahcsenring on sarjan lähin kilpailu Itävaltaan nähden. Saksan GP on sen myötä kotikilpailu pääyhteistyökumppaneillemme Red Bull’lle ja KTM:lle, tähdentää tiimipäällikkö Aki Ajo.

Moto3-luokan aikataulu Saksan GP:ssä:
Perjantai 6.7.
Klo 10.15-10.55, 1. vapaa harjoitus
Klo 14.15-14.55, 2. vapaa harjoitus
Lauantai 7.7.
Klo 10.15-10.55, 3. vapaa harjoitus
Klo 14.00-14.40, aika-ajo
Sunnuntai 8.7.
Klo 11.00-11.20, warm up
Klo 15.30 MM-osakilpailu 8/17

Sachsenringin ratainfo
Pituus: 3671 metriä
Leveys: 12 metriä
Mutkat vasemmalle: 10
Mutkat oikealle: 3
Pisin suora: 700 metriä
Valmistunut: 1996
Modifioitu: 2003

PartnersMotoE