Ajo Motorportin Corteselle jo kauden viides paalupaikka

18/08/2012

Moto3-luokan MM-sarjaa johtava suomalaistalli Ajo Motorsportin saksalaiskuljettaja Sandro Cortese saavutti jo kauden viidennen paalupaikkansa lauantaina Indianapolisin radalla USA:ssa.
Moto3-luokan tapahtumia Indianapolisissa harjoituksista lähtien hallinnut Cortese valloitti sunnuntain kilpailun ykkösruudun ajalla 1.48, store 545. Red Bull KTM Ajo Factory Racing-tiimin ässä johtaa sarjaa yhdeksällä pisteellä yhtä monen osakilpailun jälkeen.
KTM:n tehdastiimin vahvaa menestystä täydensi britti Danny Kent kiirehtimällä kakkoseksi 83 tuhannesosaa sekuntia Cortesen takana. Tiimin kolmas kuljettaja, australialainen Arthur Sissis oli 23:s jäätyään 1,867 sekuntia pohja-ajasta.
Suomalaistallissa yhden kuljettajan AirAsia-SIC-Ajo -tiimin muodostava malesialainen Zulfahmi Khairuddin säväytti vielä vaatimattomammin kulkeneiden harjoitusten jälkeen aika-ajossa: viides enää 0,479 sekuntia pohjista.

Corteselle ja Kentille
kolmas tupla aika-ajoista

Cortese ja Kent ovat muodostaneet aika-ajon kärkiduon jo kaksi kertaa aiemmin tällä kaudella Hollannissa ja Saksassa.
– Hienoa nähdä nämä kaverit taas kärjessä. Itse katson tosin näissä todella erikoisissa, arveluttavissa ja pidoltaan huonoissa olosuhteissa sijoituksia enemmän kokonaisuutta.  Cortese ja Kent ovat olleet koko ajan kärjessä harjoituksista lähtien. Se lupaa hyvää sunnuntaita ajatellen. Joillekin kuljettajille tällaiset olosuhteet sopivat ja toisille ne ovat taas todella hankalat, totesi tallipäällikkö Aki Ajo.
– Radalla on pari sellaista mutkaa, joissa pitää ajaa kuivallakin kelillä kuin sateella. Niin liukasta siellä on, jatkoi Ajo.
Cortese on noussut Indianapolisissa kahdella edellisellä kaudella podiumille. Hänen kokemuksensa on valttia legendaarisella radalla.
– Hyvä aika-ajo osaltani. Pyörä elää koko ajan näissä olosuhteissa, mutta se on sittenkin minulle ehkä pienempi ongelma kuin monille muille. Indyssa ei kannata tuijottaa liikaa pyörän säätöihin. Tietenkin niiden pitää olla toimivat, mutta täällä ei ajeta aivan limiitillä, kertoi Cortese.
– Ainoa asia mikä minua jäi aika-ajosta kaivelemaan, oli se jo turhankin tutuksi tällä kaudella kyttäilyn vuoksi muodostunut ruuhka radalla. Sille pitäisi tehdä ehdottomasti jotain. Tilanne alkaa käydä jo vaaralliseksi.
Kent on ollut itse varmuus perjantain ensimmäisistä harjoituksista lähtien, jolloin 4,2 kilometrin rata oli vielä paikoittain liukas sateen jäljiltä. Sen jälkeen Indy on kylpenyt auringossa.
– Tulin kesätauolta hyvin keskittyneenä ja harjoitelleena Indianapolisiin. Tunnen itseni vahvaksi henkisesti ja fyysisesti. Olen valmis taistelemaan täällä ja koko loppukauden podiumsijoituksista, vahvisti Kent.
Sissis nosti vauhtiaan aika-ajossa ja suunta on jälleen ylöspäin myös sijoituksellisesti.
– Opettelen yhä tätä rataa ja onhan se kieltämättä vaikeaa ja haastavaa tällaisissa olosuhteissa.
Khairuddininkaan fiilis ajamiseen ei ollut paras mahdollinen vielä harjoituksissa.
– Treeneissä oli vaikeaa, mutta pystyin kiristämään vauhtia tiukassa paikassa ja oikealla hetkellä. Olen todella tyytyväinen, iloitsi Khairuddin.

Indianapolis, USA.
MotoGP-sarjan Moto3-luokan 10/17 MM-osakilpailu. Aika-ajo ja lähtöjärjestys sunnuntain kilpailuun:
1. Sandro Cortese Saksa, Red Bull KTM Ajo, KTM 1.48,545
2. Danny Kent Iso-Britannia, Red Bull KTM Ajo, KTM + 0,083
3. Maverick Vinales Espanja, Blusens Avintia, FTR Honda + 0,098
4. Luis Salom Espanja, RW Racing GP, Kalex KTM + 0,445
5. Zulfahmi Khairuddin Malesia, AirAsia-Sic-Ajo, KTM + 0,479
6. Alex Rins Espanja, Estrella Galicia 0,0, Suter Honda + 0,500
7. Efren Vazquez Espanja, JHK Laglisse, FTR Honda + 0,529
8. Romano Fenati Itali, Team Italia FMI, FTR Honda + 0,779
9. Alberto Moncayo Espanja, Andalucia JHK Laglisse, FTR Honda + 0,787
10. Jakub Kornfeil Tshekki, Redox-Ongetta-Centro Seta, FTR Honda + 0,789
11. Miguel Oliveira Portugali, Estrella Galicia 0,0, Suter Honda + 0,852
12. Alexis Masbou Ranska, Caretta Technology, Honda + 0,947
13. Alessandro Tonucci Italia, Team Italia FMI, FTR Honda + 1,060
14. Louis Rossi Italia, Racing Team Germany, FTR Honda + 1,065
15. Jonas Folger Saksa, Mapfre Aspar Team Moto3, Kalex KTM + 1,111
23. Arthur Sissis Australia, Red Bull KTM Ajo, KTM + 1,867
24. Niklas Ajo Suomi, TT Motion Events Racing, KTM + 1,898

PartnersMotoE