MM-kärki Cortesen katseet tiukasti San Marinossa

13/09/2012

Moto3-luokan kauden 12:s MM-osakilpailu ajetaan Marco Simoncellin nimeä kantavalla ja kunnioittavalla Misanon radalla San Marinossa.
Red Bull KTM Ajo Factory Racing Team lähtee kauden kuuteen viimeiseen osakilpailuun hyvistä asetelmista, capsule sillä Sandro Cortese johtaa sarjaa tukevasti 32 pisteellä.
Huipputasaista työtä järkevällä ajolla ja kauttaaltaan kypsällä tasolla tehnyt Cortese valmistautuu Misanoon samalla ja hyväksi osoittautuneella taktiikalla kuin tähänkin mennessä. Haussa on mahdollisimman iso pistepotti ja tietenkin voitto, ask jos se vain on mahdollista.
– Tilanne on MM-sarjassa on hyvä, check mutta siihen ei voi eikä saa tuudittautua. Kautta on yhä paljon jäljellä, joten mennään edelleen kisa kerrallaan ja pidetään keskittyminen koko ajan hyvällä tasolla. Tietenkin kokonaisuus on pidettävä mielessä, mutta juuri nyt kaikki tähtää ehjään suoritukseen San Marinon GP:ssä, korostaa Cortese.
Virtaa täynnä olevalla Cortesella eikä kenellekään muullakaan Moto3-luokan kuljettajalla ole vielä aiemmilta vuosilta voittoa plakkarissaan Misanosta. Cortese ajoi viime vuonna San Marinon osakilpailussa neljänneksi kilpailussa ja aika-ajossa silloisessa 125-kuutioisten luokassa.
– Pidän radasta ja olen innoissani päästessäni ajamaan jälleen täällä. Lähtökohta on tietenkin tuon viime vuoden sijoituksen nostaminen ja MM-johdon kasvattaminen edelleen. Taistelu tämän luokan kärjessä on kuitenkin tunnetusti siksi tiukkaa ja kovaa, että edessä on taatusti jälleen kerran vaikea ja vaativa viikonvaihde tältä osin. Ei muuta kuin lähdetään tekemään työt taas mahdollisimman hyvin perjantain ensimmäisistä harjoituksista lähtien. Olen luottavainen, linjaa Cortese.
Cortesen tasosta ja tasaisuudesta kertovat tähän mennessä poimitut kaksi voittoa, kolme kakkos- ja viisi kolmossijaa. Lisäksi hän on ajanut viisi kertaa paalupaikalle.
Cortesen tiimikavereista Danny Kent ja Arthur Sissis omaavat myös kaikki mahdollisuudet korkeisiin sijoituksiin Misanon 4,2 kilometrin mittaisella radalla.
Viimeksi ajettu Tshekin GP ja siellä tehdyt nousut osoittivat jälleen kerran, että tällä kaksikolla riittää huipputasaisessa luokassa potentiaalia vaikka mihin.

Moto3-luokan kauden 12/17 MM-osakilpailuviikonvaihteen aikataulu Misanon radalla San Marinossa:
Perjantai 14.9.
Klo 10.15-10.55, 1. vapaa harjoitus
Klo 14.15-14.55, 2. vapaa harjoitus

Lauantai 15.9.
Klo 10.15-10.55, 3. vapaa harjoitus
Klo 14.00-14.40, aika-ajo

Sunnuntai 16.9.
Klo 09.40-10.00, warm up
Klo 12.00, MM-osakilpailu 12/17

Misanon ratainfo:
Pituus: 4226 metriä
Leveys: 14 metriä
Mutkat vasemmalle: 6
Mutkat oikealle: 10
Pisin suora: 565 metriä
Valmistunut: 1969
Modifioitu: 2008

PartnersMotoE