Ajo Motorsportin Cortesella on mestaruus katkolla Malesiassa

16/10/2012

Suomalaistalli Ajo Motorport tavoittelee Moto3-luokan historian ensimmäistä maailmanmestaruutta tulevana viikonvaihteena Sepangin radalla Malesiassa ajettavassa kauden 15. MM-osakilpailussa.
Kolmesta viimeistä osakilpailusta enää 20 pistettä kaipaava Red Bull KTM Ajo-tiimin Sandro Cortese varmistaa mestaruuden jo Malesiassa ajamalla vähintään toiseksi, order tai vaihtoehtoisesti, malady jos Maverick Vinales ei saavuta häneen verrattuna viittä ja Luis Salom kymmentä pistettä enempää.
Espanjalaiskaksikosta Vinales lähtee Sepangiin 56 ja Salom 61 pisteen takamatkalta saksalaiseen Corteseen nähden.
Viime kaudella Sepangin 5,5 kilometrin mittaisella radalla toiseksi sijoittunut Cortese ei kuitenkaan vaivaa ajatuksiaan matemaattisilla vaihtoehdoilla. Keskittyminen on tiukasti omassa tekemisessä.
– Ei tosiaankaan ajatella liikaa tuota pistetilannetta, vaan lähdetään jatkamaan ammattitaitoista työntekoa ensimmäisistä harjoituksista lähtien. Lähtökohta on hyvä ja olen tietenkin valmis taistelemaan mestaruudesta Malesiassa, mutta pitää myös muistaa, että kaudesta on jäljellä yhä kolme kisaa, toteaa Cortese.
Tallipäällikkö Aki Ajo tietää miten mestaruuksia voitetaan. Suomalaistalli on kuitannut kultaa vuosina 2008 ja 2010.
– Painotan edelleen sitä, että valmistaudumme myös Sepangiin ihan samalla lailla kuin muihinkin kilpailuihin. Mitään ei ole syytä muuttaa vallitsevasta tilanteesta huolimatta. Sandrolla on vankka ote mestaruuteen ja minulla vahva luottamus häneen kuljettajana.

Kent tuore voitto
alla Sepangiin

Cortesen englantilainen tiimikaveri Danny Kent ylsi uransa ensimmäiseen MM-osakilpailuvoittoon viime sunnuntaina Motegin radalla. Vahvassa vireessä oleva Kent on valmis jatkamaan Malesiassa siitä, mihin hän Japanissa jäi.
– Olen edelleenkin hirmu iloinen tuosta voitosta. Fiilis on korkealla ja lähden Sepangin kisaan tiukasti podiumsijoitus tavoitteena.
Red Bull KTM Ajo-tiimin kolmas kuljettaja, australialainen Arthur Sissis teki MM-debyyttinsä viime vuonna juuri Malesiassa.
– Minulle ei jäänyt siitä kisasta hirveän hyviä muistoja, mutta tiedän jo tuonkin kokemuksen perusteella, että Sepangin rata on hyvä minulle. Ajoin viime sunnuntaina Motegissa nousujohteisen kilpailun. Vauhti on hyvällä tasolla ja onnistuessani se riittää ajamiseen kärkiryhmässä, sanoo pisteissä sijalla 14 oleva Sissis.

Khairuddin kohtaa
kotiyleisönsä

AirAsia-SIC-Ajo-tiimin KTM-pyörällä kilpailevalla malesialaisella Zulfahmi Khairuddinilla on odotetun kotikilpailun muodossa myös iso viikonvaihde edessä. Suurta suosiota nauttiva Khairuddin on lajinsa johtotähti kotimaassaan.
– Kotikisa on aina kotikisa. Yleisöstä on varmasti minulle hyötyä, mutta toisaalta täällä kilpaileminen saattaa tuoda myös tietynlaisia paineita tullessaan. Uskon kuitenkin, että pystyn kyllä käsittelemään nekin, tuumii Khairuddin.
Pisteissä seitsemäntenä oleva ja Japanissa viimeksi viidenneksi sijoittunut Khairuddin on tehnyt kuluvalla kaudella jo useaan otteeseen malesialaista rr-historiaa muun muassa Portugalin osakilpailun neljännellä sijalla Estorilissa ja ajamalla Katalonian GP:n aika-ajossa toiseksi Barcelonassa.
– Ajoin viime vuonna Sepangissa 125-kuutioisten luokan kilpailussa seitsemänneksi, mikä oli silloin MM-urani korkein sijoitus. Lähellä kotiani sijaitseva Sepangin rata on hieno ja sopii ajotyylilleni.
Khairuddin täyttää lauantaina 21 vuotta.
– Mahdollisimman hyvä menestys kotiyleisön edessä aika-ajossa olisi kyllä upea syntymäpäivälahja, vinkkaa Khairuddin.

Moto3-luokan kauden 15/17 MM-osakilpailuviikonvaihteen aikataulu Sepangin radalla Malesiassa:
Perjantai 19.10.
Klo 04.15-04.55, 1. vapaa harjoitus
Klo 08.15-08.55, 2. vapaa harjoitus

Lauantai 20.10.
Klo 04.15-04.55, 3. vapaa harjoitus
Klo 08.00-08.40, aika-ajo

Sunnuntai 21.10.
Klo 05.40-06.00, warm up
Klo 08.00, MM-osakilpailu 15/17

Sepangin ratainfo
Pituus: 5548 metriä
Leveys: 25 metriä
Mutkat vasemmalle: 5
Mutkat oikealle: 10
Pisin suora: 920 metriä
Valmistunut: 1998

PartnersMotoE