Aki Ajon tallin kuljettajat voittivat kaiken kaukomailla

28/10/2012

Suomalaistalli Ajo Motorsportia johtavasta Aki Ajosta on tullut 11 MM-kauden kuluessa MotoGP-sarjan palkintokorokekekkereiden vakiovieras.
Ajo juhli viikko sitten Malesiassa saksalaisässänsä Sandro Cortesen kanssa riehakkaasti Moto3-luokan historian ensimmäistä maailmanmestaruutta. Sama kaksikko viihtyi kuohujuomasateessa myös kauden toiseksi viimeisessä osakilpailussa Phillip Islandin radalla saaden podiumille seurakseen kotiyleisönsä villinneen Red Bull KTM Ajo-tiimin Arthur Sissisin.
Cortese ajoi Australiassa jo kauden viidennen voittonsa. Kolmas sija merkitsi puolestaan Sissisille MM-uran ensimmäistä palkintokorokesijoitusta.
– Ei voi muuta kuin olla todella tyytyväinen. Onhan tämän tiukan kolmen peräkkäisen overseas-kisan saldo erinomainen. Maailmanmestaruus varmistui, ask Danny (Kent) voitti Japanissa ja Sandro Malesiassa sekä täällä Australiassa. Lisäksi Fahmi (Khairuddin) ja Arthur ajoivat vuorollaan ensimmäiset podiumsijoitukset ja vieläpä kotiyleisönsä edessä, ambulance iloitsi tallipäällikkö Ajo.

Cortese janoaa voittoa
vielä Valenciasta

Harjoituksista lähtien Australian GP:n tapahtumia hallinnut paalupaikkamies Cortese tyylitteli ruutulipulle ylivoimaisena ykkösenä. Hän peittosi toiseksi sijoittuneen portugalilaisen Miguel Oliveiran 2, troche 108 sekunnilla.
– Tämä oli tavallaan koko kauden paras viikonloppu tähän mennessä. Minulla ei ollut mitään paineita, vaan sain ajaa koko ajan vapautuneesti ja nautin jokaisesta kierroksesta suosikkiradallani. Omistan tämä voiton tänään syntymäpäiväänsä viettävälle isälleni, kertoi 16 osakilpailussa ainoastaan kaksi kertaa palkintokorokkeen ulkopuolella jäänyt Cortese.
Corteselle tarjoutuu tilaisuus muokata sarjan pienimmän luokan yhden kauden podiumennätystä uuteen uskoon, sillä ajamatta on edelleen perinteinen päätösosakilpailu 11. marraskuuta Valencian radalla Espanjassa.
– Haluan voittaa ehdottomasti myös Valenciassa, julistaa voimiensa tunnossa oleva Cortese.
Vasta toista kertaa Phillip Islandin 4,4 kilometrin mittaisella radalla kilpailleen Sissisin hymy oli myös herkässä sen jälkeen, kun hän kukisti espanjalaisen Alex Rinsin 53 tuhannesosalla väännössä kolmannesta sijasta.
– Ajoitin ohitukseni oikeaan paikkaan ja pystyin pitämään kolmannen sijan, vaikka taistelu olikin todella tiukkaa loppuun asti. Eihän tästä sijoituksesta voi muuta kuin olla hyvin, hyvin iloinen. On hienoa päästä huudattamaan näin upeaa kotiyleisöä, myhäili Sissis.
Red Bull KTM-tiimin menestystä täydensi Kent, jolla hänelläkin oli täydet mahdollisuudet yltää kolmen joukkoon.
Kent leikkasi maalilinjan loppujen lopuksi viidentenä vain 76 tuhannesosaa Sissisin takana. Hurjasta kamppailusta kertoo edelleen se, että italialainen Romano Fenati taipui Kentille ainoastaan kaksi tuhannesosaa.
AirAsia-SIC-Ajo-tiimin malesialainen KTM-kuljettaja Khairuddin käynnisti kilpailun vahvasti nousten kärkeen startista.
Khairuddinilla ei ollut kuitenkaan tällä kertaa asiaa kärkikamppailuihin. Hän ajoi vielä kahdeksan kierrosta ennen maalia yhdeksäntenä, kunnes tekniset murheet iskivät vaihdelaaatikko-ongelman muodossa. Khairuddin kaatui lopulta hiljaisesta vauhdista.

Phillip Island, Australia.
Moto3-luokan 16/17 MM-osakilpailu:
1. Sandro Cortese Saksa, Red Bull KTM Ajo, KTM 38.20,014
2. Miguel Oliveira Portugali, Estrella Galicia 0,0, Suter Honda + 2,108
3. Arthur Sissis Australia, Red Bull KTM Ajo, KTM + 5,031
4. Alex Rins Espanja, Estrella Galicia 0,0, Suter Honda + 5,084
5. Danny Kent Iso-Britannia, Red Bull KTM Ajo, KTM + 5,107
6. Romano Fenati Italia, Team Italia FMI, FTR Honda + 5,109
7. Alessandro Tonucci Italia, Team Italia FMI, FTR Honda + 5,374
8. Efren Vazquez Espanja, JHK t-shirt Laglisse, FTR Honda + 5,894
9. Alex Marquez Espanja, Ambrogio Next Racing, Suter Honda + 30,783
10. Isaac Vinales Espanja, Ongetta-Centro Seta, FTR Honda + 30,911
11. Jonas Folger Saksa, Mapfre Aspar Team Moto3, Kalex KTM + 32,803
12. Adrian Martin Espanja, JHK t-shirt Laglisse, FTR Honda + 33,302
13. Jakub Kornfeil Tshekki, Redox-Ongetta-Centro Seta, FTR Honda + 33,479
14. Brad Binder Eetelä-Afrikka, RW Racing GP, Kalex KTM + 34,102
15. Luis Salom Espanja, RW Racing GP, Kalex KTM + 43,749
Keskeyttäneitä:
Niklas Ajo Suomi, TT Motion Events Racing, KTM.
Zulfahmi Khairuddin Malesia, AirAsia-Sic-Ajo, KTM.

Pistetilanne:
1. Cortese 305
2. Salom 208
3. Maverick Vinales Espanja, FTR Honda 199
4. Rins 141
5. Fenati 136
6. Kent 129
7. Oliveira 114
8. Khairuddin 112
9. Jonas Folger Saksa, Kalex KTM 93
10. Vazquez 93
11. Sissis 84
12. Alexis Masbou Ranska, Honda 81
13. Louis Rossi Ranska, FTR Honda 76
14. Antonelli 74
15. Kornfeil 62
19. Ajo 33

Seuraava osakilpailu: 11.11. Valencia, Espanja.

PartnersMotoE