Cortese täynnä energiaa mestaruuskamppailuun

10/10/2012

Red Bull KTM Ajo-tehdastiimin Sandro Cortese lähtee luottavaisin mielin MotoGP-sarjan kauden neljään viimeiseen MM-osakilpailuun, site joista seuraava ajetaan tulevana sunnuntaina Motegin radalla Japanissa.
Cortese omaa tukevan otteen Moto3-luokan historian ensimmäiseen maailmanmestaruuteen ja mikä tärkeintä, 22-vuotias saksalainen saa valmistautua Japanin GP:hen täydessä terässä.
– Kärsin viime viikolla keuhkoputkentulehduksesta ja olo oli voimaton. Jätin sen vuoksi väliin Kölnin Intermot-messut ja suuntasin edellisestä osakilpailusta Aragonista suosiolla suoraan kotiin. Se oli ehdottomasti oikea ratkaisu. Oloni koheni tuntuvasti viikonvaihteeseen mennessä, jolloin pääsin jo käynnistämään kevyen harjoittelun, kertoo Cortese.
Tasaisen laadukasta jälkeä läpi kauden tehnyt Cortese johtaa MM-sarjaa 51 pisteellä espanjalaiseen Luis Salomiin nähden. Kolmantena oleva Salomin maanmies Maverick Vinales tulee 66 pistettä kärjen takana.
– Pistetilanne ei kuitenkaan muuta mitään Motegin kisaan valmistauduttaessa. Pidetään keskittyminen korkealla ja jatketaan töitä samalla tavoin kuin tähänkin asti. Kaudesta on jaossa yhä 100 pistettä. Haluan hyökätä ja voittaa, vahvistaa tähän mennessä Estorilissa, Sachsenringillä ja Misanossa ykköseksi ajanut Cortese.
Corteselle tarjoutuu teoreettinen mahdollisuus mestaruuteen jo Japanissa, mutta tiimipäällikkö Aki Ajo pitää visusti huolen siitä, että ajatukset pysyvät vain ja ainoastaan ajosuorituksessa.
– Hyvältähän tuo näyttää, mutta ei tuijoteta sen suuremmin pistetilannetta. Pitää jaksaa vain painaa ja jatkaa töitä entiseen malliin rutiineista poikkeamatta, Ajo korostaa.
MotoGP-sarjassa eletään kauden ratkaisevinta ja kiireisintä aikaa, sillä Japanin, Malesian ja Australian osakilpailut ajetaan kolmena peräkkäisenä viikonloppuna.
– Edessä on tosi raskas rupeama, mutta toisaalta pidän näistä ”overseas”-kisoista. Keskittyminen ja lataus pysyvät koko ajan hyvällä tasolla, sanoo Ajo.
Cortesen tiimikavereista englantilainen Danny Kent on pisteissä kuudentena ja australialainen Arthur Sissis 14:ntenä, kun huhtikuussa käynnistyneestä kaudesta on takana 13 osakilpailua.
Cortesen lisäksi myös Kent johti vuorollaan vajaat kaksi viikkoa sitten ajettua Aragonin kisaa Espanjassa. Cortese sijoittui Aragonin jännitysnäytelmässä kakkoseksi kovasta flunssasta huolimatta. Kent oli neljäs ja Sissis yhdeksäs.
– Danny ja Arthur ovat Sandron tavoin vahvassa iskussa ja he kaikki ajoivat hyvin Aragonissa. Odotan heiltä kauden kohokohtia neljässä viimeisessä kisassa, linjaa Ajo.

Moto3-luokan kauden 14/17 MM-osakilpailun aikataulu 12.-14. lokakuuta Motegin radalla Japanissa:
Perjantai 12.10.
Klo 03.15-03.55, 1. vapaa harjoitus
Klo 07.15-07.55, 2. vapaa harjoitus

Lauantai 13.10.
Klo 03.15-03.55, 3. vapaa harjoitus
Klo 07.00-07.40, aika-ajo

Sunnuntai 14.10.
Klo 02.40-03.00, warm up
Klo 05.00, MM-osakilpailu 14/17

Motegin ratainfo
Pituus: 4801 metriä
Leveys: 15 metriä
Mutkat vasemmalle: 6
Mutkat oikealle: 8
Pisin suora: 762 metriä
Valmistunut: 1997
Modifioitu: 1997

PartnersMotoE