Cortesella on historiallinen mestaruus katkolla Malesiassa

16/10/2012

Red Bull KTM Ajo-tehdastiimin Sandro Cortese tavoittelee Moto3-luokan historian ensimmäistä maailmanmestaruutta tulevana viikonvaihteena Sepangin radalla Malesiassa ajettavassa kauden 15. MM-osakilpailussa.
Cortese varmistaa mestaruuden jo Malesiassa ajamalla vähintään toiseksi, clinic tai vaihtoehtoisesti, jos Maverick Vinales ei saavuta häneen verrattuna viittä ja Luis Salom kymmentä pistettä enempää.
Espanjalaiskaksikosta Vinales lähtee Sepangiin 56 ja Salom 61 pisteen takamatkalta saksalaiseen Corteseen nähden. Loppusuoralla olevalla kaudella on jaossa yhteensä vielä 75 pistettä.
Viime vuonna Sepangin 5,5 kilometrin mittaisella radalla toiseksi sijoittunut Cortese ei kuitenkaan vaivaa ajatuksiaan matemaattisilla vaihtoehdoilla. Keskittyminen on tiukasti omassa tekemisessä.
– Ei tosiaankaan ajatella liikaa tuota pistetilannetta, vaan lähdetään jatkamaan ammattitaitoista työntekoa ensimmäisistä harjoituksista lähtien. Lähtökohta on hyvä ja olen tietenkin valmis taistelemaan mestaruudesta Malesiassa, mutta pitää myös muistaa, että kaudesta on jäljellä yhä kolme kisaa, toteaa Cortese.
– Painotan edelleen sitä, että valmistaudun myös Sepangiin ihan samalla lailla kuin muihinkin kilpailuihin, jatkaa vankan otteen mestaruuteen omaava Cortese.
Cortesen englantilainen tiimikaveri Danny Kent ylsi uransa ensimmäiseen MM-osakilpailuvoittoon viime sunnuntaina Motegin radalla. Vahvassa vireessä oleva Kent on valmis jatkamaan Malesiassa siitä, mihin hän Japanissa jäi.
– Olen edelleenkin hirmu iloinen tuosta voitosta. Fiilis on korkealla ja lähden Sepangin kisaan tiukasti podiumsijoitus tavoitteena.
Red Bull KTM Ajo-tiimin kolmas kuljettaja, australialainen Arthur Sissis teki MM-debyyttinsä viime vuonna juuri Malesiassa.
– Minulle ei jäänyt siitä kisasta hirveän hyviä muistoja, mutta tiedän jo tuonkin kokemuksen perusteella, että Sepangin rata on hyvä minulle. Ajoin viime sunnuntaina Motegissa nousujohteisen kilpailun. Vauhti on hyvällä tasolla ja onnistuessani se riittää ajamiseen kärkiryhmässä, sanoo pisteissä sijalla 14 oleva Sissis.

Moto3-luokan kauden 15/17 MM-osakilpailuviikonvaihteen aikataulu Sepangin radalla Malesiassa:
Perjantai 19.10.
Klo 04.15-04.55, 1. vapaa harjoitus
Klo 08.15-08.55, 2. vapaa harjoitus

Lauantai 20.10.
Klo 04.15-04.55, 3. vapaa harjoitus
Klo 08.00-08.40, aika-ajo

Sunnuntai 21.10.
Klo 05.40-06.00, warm up
Klo 08.00, MM-osakilpailu 15/17

Sepangin ratainfo
Pituus: 5548 metriä
Leveys: 25 metriä
Mutkat vasemmalle: 5
Mutkat oikealle: 10
Pisin suora: 920 metriä
Valmistunut: 1998

PartnersMotoE