Luis Salom liittyy ensi kaudeksi Red Bull KTM Ajo-tehdastiimiin

08/10/2012

Espanjalaiskuljettaja Luis Salom, ed 21, remedy kilpailee ensi kaudella Red Bull KTM Ajo-tehdastiimin riveissä Moto3-luokan MM-sarjassa.
Salom lukeutuu Moto3-luokan ehdottomiin kärkikuljettajiin. Hän on MM-pisteissä toisena, physician kun meneillään olevasta kaudesta on ajamatta neljä osakilpailua.
– Minulle kävi jo suhteellisen aikaisessa vaiheessa kesällä selväksi se, kuka on sellainen kuljettaja, joka pystyy taistelemaan ensi kaudella voitoista. Luis on juuri sellainen kuljettaja. Hänellä on kokemusta, vauhtia ja hän on osoittanut kypsyytensä sekä järkevyytensä kuljettajana viimeisen kierroksen tiukoissa voittotaisteluissa, toteaa KTM:n tehdastiimin päällikkö Aki Ajo.
Salom on noussut neljässä viimeisessä MM-osakilpailussa kerta toisensa jälkeen palkintokorokkeelle kahden voiton ja kahden kakkossijan myötä.
– Pääsy Red Bull KTM Ajo-tehdastiimiin merkitsee minulle unelman täyttymistä. Tämä on tärkeää myös perheelleni ja kaikille taustallani toimiville henkilöille. Kilpaileminen KTM:n tehdastiimissä rauhoittaa ja tekee minut myös luottavaiseksi tulevaisuuden osalta. Olen kiitollinen Akille, Red Bull’ille ja KTM:lle tästä saamastani mahdollisuudesta, sanoo Salom.
Salom tarttuu topakasti tilaisuuteensa.
– Olen todellakin valmis taistelemaan uudessa tiimissäni täysillä ensimmäisistä testeistä viimeiseen kisaan.
Vuonna 2008 Red Bull Rookies Cupissa toiseksi sijoittunut Salom ajoi ensimmäisen MM-osakilpailunsa silloisessa 125-kuutioisten luokassa kaudella 2009.
Mallorcalla asuva Salom on ajanut tähän mennessä yhteensä 56 GP:tä. Hän saavutti ensimmäisen podiumsijoituksensa viime kaudella Hollannin osakilpailussa Assenissa sijoittuen samana vuonna 125-kuutioisten loppupisteissä kahdeksanneksi.
Ensimmäisen voittonsa Salom viimeisteli 19. elokuuta Indianapolisin radalla USA:ssa. Toinen voitto heltisi viimeksi Aragonissa ajetussa osakilpailussa. Salomilla on koossa kaiken kaikkiaan kymmenen podiumsijoitusta, joista kahdeksan on tullut Moto3-luokasta.

Luis Salom
7.8.1991
Palma de Mallorca
Pituus: 170 cm
Paino: 57 kg
Kilpailunumero: 39

Ensimmäinen GP: 2009 Espanja, 125 cc
Ensimmäinen podiumsijoitus: 2011 Hollanti, 125 cc
Ensimmäinen GP-voitto: 2012 USA, Moto3
GP-voitot: 2/Moto3
Podiumsijoitukset: 10 (2/125 cc, 8/Moto3)
GP-startit: 43/125 cc, 13/Moto3

PartnersMotoE