Nässi käynnisti Red Bull Rookies Cupin testit sateisessa Jerezissä

22/02/2013

Suomalaisen ratamoottoripyöräilyn suurlupauksiin lukeutuva Felix Nässi, pill 14, teki perjantaina debyyttinsä Red Bull MotoGP Rookies Cupin kansainvälisissä ympyröissä Jerezin sateisella radalla Espanjassa.
Kaikkiaan 24 kuljettajaa kattavan Rookies Cupin kauden ensimmäinen testijakso käynnistyi näin ollen samanlaisessa sateisessa, viileässä ja tuulisessa säässä, johon Moto2- ja Moto3-luokan MM-sarjan kuljettajat Mika Kallio ja Niklas Ajo päättivät urakkansa torstaina Jerezissä.
– Ajoimme kolme ensimmäistä settiä sateessa. Neljänteen valmistauduttaessa rata oli jo ehtinyt kuivua sen verran, että pyörissä oli slicks-renkaat alla, kunnes sitten sade iski myrskyn voimalla uudelleen, kertoi Nässi.
MotoGP-sarjan näyteikkunaksi luonnehdittua Red Bull Rookies Cupia on ajettu kuusi ensimmäistä kautta 125-kuutioisten luokan pyörillä. Austinin uudella radalla USA:ssa huhtikuussa alkavaan kauteen lähdetään Moto3-luokan kalustolla. Nässi ajoi Jerezissä ensimetrit KTM RC 250 R-pyörällä.
– Kyllähän pyörä alussa tuntui vähän oudolta, mutta pääsin aika nopeasti sinuiksi sen kanssa. Kierrosajatkin olivat ihan hyvällä tasolla. Ajoin 2.06:n pintaan siinä vaiheessa, kun rata oli kuivimmillaan. Menin silloin parempaa vauhtia kuin ohittamani Hanika (Karel), Nässi viittasi viime kaudella cupin loppupisteissä kolmanneksi sijoittuneeseen tshekkikuljettajaan.
Perjantain kierrosajat perustuivat epäviralliseen ajanottoon.
– Kärkiaika oli tiettävästi noin 2.03, totesi Nässi.
Kyseinen aika oli Nässin tavoin Cupin 12 uuden kuljettajan joukkoon lukeutuvan yhdysvaltalaisen Anthony Alonson, 14, käsialaa.
Testit jatkuvat lauantaina.
– Toiseksi testipäiväksi on luvassa parempaa säätää ja kuivaa keliä, tiesi Ajo Motorsport Junior Project-tiimin kuljettaja Nässi kertoa.

PartnersMotoE