Salom kolmas sadekelissä

19/03/2013

Red Bull KTM Ajo-tehdastiimin espanjalaiskuljettaja Luis Salom on liikkunut koko talvitestikauden Moto3-luokan terävimmässä kärjessä.
Sama tahti jatkui tiistaina sateen kastelemalla radalla Espanjan Jerezissä, jossa ajetaan viimeinen testijakso ennen 7. huhtikuuta Qatarissa käynnistyvää MM-sarjaa.
Salom kellotti torstaihin ulottuvan jakson toisena ajopäivänä lukemat 1.57,693. Ne toivat tullessaan kolmannen sijan myös navakan tuulen osalta erittäin haastavissa olosuhteissa.
Salomin suorituksen arvoa nostaa edelleen se, että hän oli kuumeessa vielä maanantaina.
– Oloni oli vielä varsin huono yöllä. Tästä ja sääolosuhteista huolimatta kaikki sujui hyvin tänään. Olen tyytyväinen, sillä pystyimme parantamaan tänäänkin sessio sessiolta. Teemme erittäin hyvää työtä tiiminä.
Aki Ajon johtaman tiimin muista kuljettajista australialainen Arthur Sissis oli tiistaina viides ja malesialainen Zulfahmi Khairuddin 11:s. Heidän aikansa kirjattiin numeroin 1.58,796 ja 1.59,615.
– Minulla oli hyvä fiilis heti alusta lähtien ja sain aikaan erittäin hyvän ajan välittömästi toisella kierroksella. Kokeilimme monia asioita. Jotkut toivat parempia tuloksia ja jotkut taas eivät. Lopputulos oli joka tapauksessa se, että saimme aikaan merkittäviä parannuksia. Keli oli hankala, mutta olen tyytyväinen näissä olosuhteissa tekemäämme työhön, tähdensi Sissis.
Jerezissä satoi myös edellisellä testijaksolla kuukausi sitten.
– Löysimme siihen jaksoon verrattuna parannuksia sadekelin säätöihin ja pyörän runko toimi erittäin hyvin. Toivon tosiaankin, että pääsemme jatkamaan keskiviikkona töitä kuivalla radalla, sillä haluaisin ajaa pitemmän stintin, suunnitteli Khairuddin.

Jerez, Espanja.
Moto3-luokan 2. testipäivä:
1. Jack Miller Australia, Caretta Technology-RTG, FTR Honda 1.57,627
2. John McPhee Iso-Britannia, Caretta Technology-RTG, FTR Honda + 0,174
3. Luis Salom Espanja, Red Bull KTM Ajo, KTM + 0,336
4. Alex Rins Espanja, Estrella Galicia 0’0, KTM + 1,138
5. Arthur Sissis Australia, Red Bull KTM Ajo, KTM + 1,169
6. Jakub Kornfeil Tshekki, Redox RW Racing GP, Kalex KTM + 1,341
11. Zulfahmi Khairuddin Malesia, Red Bull KTM Ajo, KTM + 1,988
20. Niklas Ajo Suomi, Avant Tecno, KTM + 4,416

Partners



MotoE