Red Bull KTM Ajo vahvassa vireessä Austinin debyyttiin

17/04/2013

Voitolla Moto3-luokan MM-sarjan käynnistänyt suomalaistalli Ajo Motorsport kohtaa kirjaimellisesti uudet haasteet tulevana viikonvaihteena USA:n maaperällä. MotoGP-sarja vierailee silloin ensimmäistä kertaa Austiniin viime vuonna valmistuneella Circuit of the Americas (COTA)-radalla.
Kokenut tallipäällikkö Aki Ajo vie kolmen kuljettajansa kokonaisuuden varsin luottavaisin mielin Teksasiin.
Red Bull KTM Ajo-tehdastimiin Luis Salom ajoi kauden avanneessa Qatarin GP:ssä paalupaikalta voittoon. Menestyksen täydensivät Zulfahmi Khairuddin kuudennella ja Arthur Sissis kahdeksannella sijalla.
– Tästä on hyvä jatkaa Austinissa. Qatar merkitsi meille toiveita herättävää ja omalla tavallaan jopa hirmu hyvää aloitusta kaudelle, ampoule click toteaa Ajo.
Ajon johtama hallitseva mestaritiimi on vienyt nimiinsä viisi viimeistä Moto3-luokan MM-osakilpailuvoittoa viime kauden loppu mukaan luettuna. Ajo pitää kuitenkin tavoilleen tyypillisesti omat ja kuljettajien jalat visusti maan pinnalla. Voittojen ei anneta häikäistä isoa kuvaa pitkällä 17 osakilpailun kaudella.
– Tärkeintä on jatkaa hyvää työntekoa, generic sillä alkuahan tämä sittenkin vasta on. Tasaisen luokan voimasuhteet alkavat olla selvillä siinä vaiheessa, kun olemme ajaneet pari kisaa Euroopassa.
Samaa alleviivaa myös Salom.
– Lähdemme Austiniin tekemään kovalla asenteella hyvää työtä. Olen pyrkinyt tutustumaan uuteen rataan katsomalla videoita ja myös viime kauden F1-kisaa.  Tärkeintä tässä vaiheessa ja ennen perjantain ensimmäisiä harjoituksia on tutustua rataan ensin huolella kävellen ja analysoida sitä teknisen ryhmän kanssa, suunnittelee Salom.
– Ensimmäisillä vapailla harjoituksilla tulee olemaan suuri merkitys. Meidän on saatava alle mahdollisimman paljon kierroksia valmistautuessamme sunnuntain kilpailuun, jatkaa Salom silmäillessään 5513 metrin mittaista rataa.
Khairuddin on viettänyt hänkin paljon aikaa videoiden äärellä.
– Olen katsellut viime päivinä tosiaankin paljon videoita, jotta minun ei tarvitse lähteä täysin kylmiltään uudelle ja tekniselle radalle. Aikaa on toki riittänyt myös kuntosalille, sillä tiedän, että tästä viikonvaihteesta tulee erittäin raskas.
Khairuddinilla on ollut pientä ongelmaa ranteen kanssa, mutta mistään vakavammasta vammasta ei ole kyse.
– Ranne on ollut hieman arka viime viikot. Kävin tutkituttamassa sen ja lääkäri vahvisti, että kaikki on kunnossa.
Sissis otti vahvan lähdön toiseen MM-kauteensa.
– Olen odottanut Qatarin jäljiltä innolla Austinia. Rata näyttää hienolta ja uskon, että nautimme ajamisesta siellä. Kuten Luis ja Fahmi, myös minä olen tutkinut tarkoin videoita tutustuakseni alustavasti radan luonteeseen. Ei muuta kuin kovaa työtä ja paljon kierroksia nopeimpien linjojen löytämiseksi. Olen luottavainen, vahvistaa Sissis.

Moto3-luokan kauden 2/17 MM-osakilpailun aikataulu 19.-21.4. Austinin Circuit of the Americas (COTA)-radalla:
Perjantai 19.4.
17.00-17.40, 1. vapaa harjoitus
21.10-21.50, 2. vapaa harjoitus
Lauantai 20.4.
17.00-17.40, 3. vapaa harjoitus
20.35-21.15, aika-ajo
Sunnuntai 21.4.
16.40-17.00, warm up
19.00, MM-osakilpailu 2/17

Ratainfo:
Pituus: 5513 metriä
Leveys: 15 metriä
Mutkat vasemmalle: 11
Mutkat oikealle: 9
Pisin suora: 1200 metriä
Valmistunut: 2012

PartnersMotoE