Salom avasi MM-kauden komealla voitolla

07/04/2013

Moto3-luokan hallitseva mestaritalli Ajo Motorsport käynnisti MM-kauden 2013 arvoisellaan tavalla, ask kun paalupaikalta liikkeelle lähtenyt Luis Salom tervehti ruutulippua voittajana Losailin radan iltakilpailussa Qatarissa.
Tallipäällikkönä kolme maailmanmestaruutta saavuttaneen Aki Ajon kasvot loistivat kilpaa voimakkaiden valonheittimien kanssa, sillä malesialainen Zulfahmi Khairuddin ja australialainen Arthur Sissis täydensivät Red Bull KTM-tehdastiimin upean illan sijoilla 6 ja 8.
– Olen tosi iloinen, sillä kauden alku on aina vaikea käytännössä täysin uudella pyörällä. Olemme saaneet kehitettyä pyörää monessa mielessä ja olemme erittäin tyytyväisiä siihen. Ja tietenkin olen hyvin tyytyväinen myös kuljettajiemme esitykseen ja teknisen ryhmän työskentelyyn, Ajo kiitteli omiaan.
– Kaikki kuljettajamme tekivät tänään erinomaista työtä. Oli hienoa nähdä, miten Luis hallitsi tyyneytensä ja luki kisaa. On myös hyvin tärkeää, että Zulfahmi ja Arthur ajavat molemmat näin vahvasti heti alkukaudesta, jatkoi Ajo.
Red Bull KTM Ajo-tehdastiimiin täksi kaudeksi tullut espanjalaiskuljettaja Salom ratkaisi neljä kierrosta ennen maalia viiden kuljettajan väliseksi kehkeytyneen trillerin tavalla, joka ei jättänyt jossitteluille sijaa.
Uransa kolmannen osakilpailuvoiton ehjän vahvalla esityksellä tyylitellyt Salom ampaisi päätöskierrokselle kuin tykin suusta. Muilla ei riittänyt enää paukkuja vastaamaan siihen – ei edes pitkällä maalisuoralla.
Salom tervehti ruutulippua 0,417 sekunnin erolla maanmieheensä Maverick Vinalesiin. Espanjalaisten kolmoisvoiton täydentänyt Alex Rins jäi voittajasta 0,423 sekuntia.
– Hyvä, mutta vaikea kisa. Koko tiimi on tehnyt mahtavaa työtä ja tämä ilta todisti sen lopullisesti. Uskon, että pystymme kehittymään edelleen tästä, mutta olemme jo nyt varsin hyvällä tasolla. Olen kiitollinen saamastani tilaisuudesta ja teen kaikkeni sen eteen, sanoi Salom.
Khairuddin liikkui täsmälleen samoilla linjoilla.
– Tiimi on tehnyt jälleen upeaa työtä läpi pitkän viikonvaihteen. En yltänyt tänään aivan kärkiryhmän vauhtiin, mutta olen erittäin tyytyväinen kuudenteen sijaan. Tästä on hyvä lähteä seuraavaan osakilpailuun.
Toisen MM-kautensa käynnistänyt Sissis loisti jo vuosi sitten Losailissa ja nyt hän teki sen uudelleen.
– Kisan alku oli minulta todella hyvä ja pysyin kärkiryhmän mukana. Vauhti oli erittäin kova ja parin mutkan jälkeen se osoittautui vielä vähän liian vaativaksi minulle. Kävin sen jälkeen hyvän taistelun Fahmin (Khairuddin) ja Miguel Oliveiran kanssa kuudennesta sijasta. Fiilis on nyt korkealla seuraavaan kisaan lähdettäessä, vahvisti Sissis.
Se kisa ajetaan kahden viikon kuluttua Austinin uudella COTA-radalla USA:ssa.

Losail, Qatar.
Moto3-luokan 1/17 MM-osakilpailu:
1. Luis Salom Espanja, Red Bull KTM Ajo, KTM 38.26,859
2. Maverick Vinales Espanja, Team Calvo, KTM + 0,417
3. Alex Rins Espanja, Estrella Galicia 0,0, KTM + 0,423
4. Alex Marquez Espanja, Estrella Galicia 0,0, KTM  + 0,701
5. Jonas Folger Saksa, Mapfre Aspar Team, Kalex KTM + 0,916
6. Zulfahmi Khairuddin Malesia, Red Bull KTM Ajo, KTM + 17,489
7. Miguel Oliveira Portugali, Mahindra Racing, Mahindra + 17,566
8. Arthur Sissis Australia, Red Bull KTM Ajo, KTM + 19,355
9. Niklas Ajo Suomi, Avant Tecno, KTM + 28,966
10. Efren Vazquez Espanja, Mahindra Racing, Mahindra + 28,995
11. Danny Webb Iso-Britannia, Ambrogio Racing, Suter Honda + 29,440
12. Brad Binder Eetelä-Afrikka, Ambrogio Racing, Suter Honda + 29,499
13. Jasper Iwema Hollanti, RW Racing GP, Kalex KTM + 39,216
14. Alexis Masbou Ranska, Ongetta-Rivacold, FTR Honda + 39,415
15. Romano Fenati Italia, San Carlo Team Italia, FTR Honda + 39,451

MM-pistetilanne:
1. Salom 25
2. Vinales 20
3. Rins 16
4. Marquez 13
5. Folger 11
6. Khairuddin 10
7. Oliveira 9
8. Sissis 8
9. Ajo 7
10. Vazquez 6
11. Webb 5
12. Binder 4
13. Iwema 3
14. Masbou 2
15. Fenati 1

Seuraava osakilpailu: 21.4. Austin, USA.

PartnersMotoE