Salom kolmas Austinissa

21/04/2013

Moto3-luokan MM-kauden voitolla käynnistänyt Ajo Motortportin Red Bull KTM-tehdastiimin Luis Salon jatkoi vahvoja esityksiään USA:n maaperällä Austinissa.
Espanjalaiskuljettaja Salom ajoi kauden toisessa osakilpailussa kolmanneksi. COTA-radalla nähtiin paljon dramatiikkaa, viagra store sillä trillerin ratkaisu vietiin viiden kierroksen mittaiseen uusintastarttiin sen jälkeen kun kilvanajo oli keskeytetty punaisin lipuin hollantilaisen Jasper Iweman kaaduttua rajusti.
Kolmannesta ruudusta toiseen starttiin lähtenyt Salom omasi jälleen täydet mahdollisuudet voittoon. Se mahdollisuus kuivui kuitenkin harmittavasti kokoon päätöskierroksen viimeisessä mutkassa, approved jossa Salom menetti otteensa kärkisijaan. Salomin edellä maaliin muutaman kymmenyksen turvin viilettivät hänen maanmiehensä Alex Rins ja Maverick Vinales.
– Tämä oli vähän spesiaalipäivä kahden eri kilpailun myötä. Loppujen lopuksi voimme kuitenkin todeta olevamme onnekkaita varsinkin Salomin saaman toisen mahdollisuuden myötä. Luisin eturengas oli täysin loppu ensimmäisessä kisassa ja hänen piti rauhoittaa vauhtiaan, kertoi tallipäällikkö Aki Ajo.
– Toisessa lähdössä Salomilla oli sitten mahdollisuus taistella voitosta, eikä se kauaksi jäänytkään. Luis teki parhaansa, mutta se ei tällä kertaa aivan riittänyt, jatkoi Ajo.
Salom oli hänkin varsin tyytyväinen suoritukseensa.
– Jälkimmäinen kisa oli hieno ja kovaa taistelua aivan loppuun asti. Pistin kaiken peliin vielä viimeisessä mutkassa, mutta huomasin nopeasti, että minulla ei ollut tällä kertaa sittenkään mahdollisuuksia voittoon. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa kahden viikon kuluttua Jerezissä.
Ajon johtaman tiimin kuljettaja tekivät 5,5 kilometrin mittaisella radalla vahvaa työtä, sillä malesialainen Zulfahmi Khairuddin sijoittui seitsemänneksi ja australialainen Arthur Sissis 12:nneksi.
– Tämä viikonloppu oli minulle todella vaikea. En tahtonut löytää toimivia säätöjä pyörään ja radan luonne oli minulle hankala. Kisa alkoi kuitenkin hyvin. Ohitin monta kuljettajaa ja nousin jo kuudenneksi, kunnes ongelmat alkoivat eturenkaan kanssa.  Onnekseni kisa keskeytettiin, pyörääni vaihdettiin uudet renkaat ja pystyin painamaan hyvällä tasolla kaikki viisi kierrosta. Olen tyytyväinen tähän tulokseen, mutta odotan parempaa Jerezissä, totesi Khairuddin.
Sissisin osalta kilpailu noudatti Khairuddinin kaavaa.
– Vaikea, erittäin vaikea kisa. Ensimmäisessä osassa en löytynyt kunnollista fiilistä ajamiseen ja tunsin olevani ajoittain jopa todella hidas. Palautimme toiseen starttiin aika-ajon säädöt ja pyörä tuntui heti paremmalta. Lähdin hakemaan täältä tietenkin parempaa sijaa kuin tuo 12 oli, mutta hyvä näinkin. Odotukset ovat korkealla Jerezin suhteen, sanoi Sissis.
Red Bull KTM Ajo-tiimin kaikki kuljettajat mahtuivat Qatarissa kahdeksan nopeimman nippuun. Austinissa trio tuikkasi 12 kiireisimmän joukkoon.
– Voimme olla tyytyväisiä siihen, että kaikki ajoivat jälleen pisteille. Khairuddin ja Sissis paransivat loppua kohti ja molemmat tekivät hyvää työtä, kehaisi Ajo.

Austin, USA.
Moto3-luokan 2/17 MM-osakilpailu:
1. Alex Rins Espanja, Estrella Galicia 0,0, KTM 11.26,535
2. Maverick Vinales Espanja, Team Calvo, KTM + 0,244
3. Luis Salom Espanja, Red Bull KTM Ajo, KTM + 0,547
4. Jonas Folger Saksa, Mapfre Aspar Team, Kalex KTM + 1,230
5. Miguel Oliveira Portugali, Mahindra Racing, Mahindra + 8,276
6. Jack Miller Australia, Caretta Technology – RTG, FTR Honda + 8,603
7. Zulfahmi Khairuddin Malesia, Red Bull KTM Ajo, KTM + 10,147
8. Alexis Masbou Espanja, Ongetta-Rivacold, FTR Honda + 12,037
9. Brad Binder Etelä-Afrikka, Ambrogio Racing, Suter Honda + 12,263
10. Jakub Kornfeil Tshekki, Redox RW Racing GP, Kalex KTM + 12,737
11. Danny Webb Iso-Britannia, Ambrogio Racing, Suter Honda + 13,221
12. Arthur Sissis Australia, Red Bull KTM Ajo    , KTM + 14,030
13. Isaac Vinales Espanja, Ongetta-Centro Seta, FTR Honda + 15,822
14. Efren Vazquez Espanja, Mahindra Racing, Mahindra + 16,593
15. Niklas Ajo Suomi, Avant Tecno, KTM + 21,094

MM-pistetilanne:
1. Rins 41
2. Salom 41
3. Vinales 40
4. Folger 24
5. Oliveira 20
6. Khairuddin 19
7. Alex Marquez Espanja, KTM 13
8. Sissis 12
9. Binder 11
10. Miller 10
11. Masbou 10
12. Webb 10
13. Ajo 8
14. Vazquez 8
15. Kornfeil 6

Seuraava osakilpailu: 5.5. Jerez, Espanja.

PartnersMotoE