Aki Ajo iloitsi Salomin kakkossijaa Jerezissä

05/05/2013

Ajo Motorsportin Red Bull KTM-tehdastiimin espanjalaiskuljettaja Luis Salom jatkoi vakuuttavaa podiumputkeaan Jerezin radalla Espanjassa ajetussa Moto3-luokan kauden kolmannessa MM-osakilpailussa.
Salom viiletti kotiyleisönsä edessä toiseksi dramatiikkaa sisältäneessä kilpailussa, medicine look joka keskeytettiin punaisin lipuin vajaa seitsemän kierrosta ennen aiottua maalia ranskalaisen Alan Techerin rajun kaatumisen seurauksena. Lopputulokset muotoutuivat 15 kierroksen perusteella.
Koko kilpailun kärkiryhmässä tai sen välittömässä tuntumassa ajanut Salom jäi voittajasta ja maanmiehestään Maverick Vinalesista 0,263 sekuntia.
Aki Ajon johtaman tiimin menestystä täydensivät malesialainen Zulfahmi Khairuddin seitsemännellä ja australialainen Arthur Sissis 12. sijalla.
– Minulla on vähän erikoinen fiilis tästä kilpailusta, sillä en muista koskaan kokeneeni yhtä hyvää tunnetta toisen sijan jälkeen. Olen erittäin iloinen siitä, että pystyimme parantamaan näin paljon Salomin kanssa viikonvaihteen aikana, kehui tallipäällikkö Ajo.
– Luis oppii koko ajan lisää ja ajoi tänään todella hyvin. Hän pystyi säästämään järkevällä ajolla renkaita ja seuraamaan samalla kärjen ajolinjoja. Luisilla oli tänään mahdollisuudet aina voittoon asti, mutta hyvä näinkin. Tilanne MM-sarjassa on hyvä, jatkoi Ajo.
Salom ansaitsi kehut ehjällä esityksellä.
– Olin rauhallinen ja tiesin, että pystyn hyökkäämään ja kaventamaan eroa, mutta sitten punaiset liput nousivat ylös. Harmi, sillä olisi ollut mukavaa taistella Vinalesin kanssa voitosta viimeiselle kierrokselle asti. Olen kuitenkin hyvin tyytyväinen tähän sijoitukseen. On tärkeää yltää kisasta toiseen podiumille.
Khairuddin tunsi itsensä sitä vahvemmaksi, mitä pitemmälle kilpailu eteni.
– Olin tavallaan myös onnekas, koska moni kuljettaja kaatui edeltäni. Yritin saavuttaa kärkijoukon, kunnes kisa keskeytettiin ajaessani kuudentena. Sijoitus putosi sitten pykälälle, kun tulokset lasketaan tällaisessa tilanteessa edellisen kierroksen perusteella. Olen kuitenkin kaiken kaikkiaan tyytyväinen siihen, miten tämä viikonloppu päättyi osaltani, sillä minulla oli siksi paljon vaikeuksia vielä harjoituksissa.
Sissis näki omassa suorituksessaan niin hyvää kuin huonoakin.
– Aloitin hyvin, mutta minulla ilmeni heti avauskierroksella ongelmia etupään jousituksen kanssa, enkä pystynyt ajamaan jarrupaikkoihin haluamallani tavalla. Sain pian sen jälkeen kuitenkin kiinni vauhdista ja rytmistä. Olin saamassa jo edellä ajanutta ryhmää kiinni, kunnes kisa keskeytettiin. Olen iloinen vauhdistani ja uskon, että pystyn kamppailemaan heti seuraavassa kisassa kovemmista sijoituksista.
Seuraava osakilpailu ajetaan kahden viikon kuluttua Le Mansin radalla Ranskassa, jossa Salom lähtee hakemaan sarjan johtopaikkaa.
Vinales nousi voittonsa ansiosta MM-kärkeen 65 pisteellä, mutta Salom hiillostaa tätä vain neljän pinnan päässä. Espanjan GP:n paalupaikkamies Alex Rins on kolmantena 41 pisteellä. Rins kaatui ja keskeytti Jerezissä kahdeksan kierroksen jälkeen toiselta sijalta.
Khairuddinilla on koossa 28 pistettä, jotka oikeuttavat viidenteen sijaan. Sissis on 16 pisteellä sijalla 12.

Jerez, Espanja.
Moto3-luokan 3/17 MM-osakilpailu:
1. Maverick Vinales Espanja, Team Calvo, KTM 26.57,338
2. Luis Salom Espanja, Red Bull KTM Ajo, KTM + 0,263
3. Jonas Folger Saksa, Mapfre Aspar Team, Kalex KTM + 4,475
4. Brad Binder Etelä-Afrikka, Ambrogio Racing, Suter Honda + 15,104
5. Jakub Kornfeil Tshekki, Redox RW Racing GP, Kalex KTM + 18,412
6. Niklas Ajo Suomi, Avant Tecno, KTM + 19,064
7. Zulfahmi Kkairuddin Malesia, Red Bull KTM Ajo, KTM + 19,204
8. Efren Vazquez Espanja, Mahindra Racing, Mahindra + 19,680
9. Romano Fenati Italia, San Carlo Team Italia, FTR Honda + 22,763
10. Alexis Masbou Ranska, Ongetta-Rivacold, FTR Honda + 23,138
11. John McPhee Iso-Britannia, Caretta Technology – RTG, FTR Honda + 23,189
12. Arthur Sissis Australia, Red Bull KTM Ajo, KTM + 23,796
13. Danny Webb Iso-Britannia, Ambrogio Racing, Suter Honda + 27,897
14. Jasper Iwema Hollanti, RW Racing GP, Kalex KTM + 29,586
15. Livio Loi Belgia, Marc VDS Racing Team, Kalex KTM + 29,776

Pistetilanne:
1. Vinales 65
2. Salom 61
3. Alex Rins Espanja, KTM 41
4. Folger 40
5. Khairuddin 28
6. Binder 24
7. Miguel Oliveira Portugali, Mahindra 20
8. Ajo 18
9. Kornfeil 17
10. Vazquez 16
11. Masbou 16
12. Sissis 16
13. Alex Marquez Espanja, KTM 13
14. Webb 13
15. Jack Miller Australia, FTR Honda 10

Seuraava osakilpailu: 19.5. Le Mans, Ranska.

PartnersMotoE