Salom MM-kärjessä Jereziin

02/05/2013

Suomalaistalli Ajo Motorsport lähtee hyvistä asetelmista MotoGP-sarjan Euroopan kiertueen tulevana viikonvaihteena Espanjassa avaavaan Jerezin MM-osakilpailuun.
Red Bull KTM Ajo-tehdastiimin espanjalaiskuljettaja Luis Salom johtaa Moto3-luokan MM-sarjaa tasapistein maanmiehensä Alex Rinsin kanssa Qatarin Losailissa ja USA:n Austinissa ajettujen kilpailujen jälkeen. Salomin tiimikavereista malesialainen Zulfahmi Khairuddin on pisteissä kuudentena ja australialainen Arthur Sissis kahdeksantena.
– Jerez merkitsee paluuta tutulle radalle ja tavallaan myös uutta alkua kaudelle. Losailissa ja Austinissa kolmen kärjen muodostaneet espanjalaiset Salom, troche Rins ja Vinales (Maverick) ovat olleet vahvoja, mutta odotan, että Jerezissä kärkiryhmään voi nousta jo enemmänkin kuljettajia, arvioi tallipäällikkö Aki Ajo.
Salom teki GP-debyyttinsä kotiyleisönsä edessä vuonna 2009 Jerezissä. Salom sijoittui viime vuonna Espanjan GP:ssä toiseksi ja vauhti oli kohdallaan myös tämän kauden virallisella viimeistelytestijaksolla Jerezissä, jossa hän vastasi kovimmasta kierrosajasta.
Salom voitti kauden avauskilpailun Losailissa ja oli kolmas Austinin uudella radalla puoli sekuntia kärkeen ajaneen Rinsin takana.
– Osoitimme Austinin vaikeassa kisassa, että pystymme olemaan aina mukana taistelussa voitoista. Pidän Jerezin radasta ja se istuu ajotyyliini. Jerez pitää sisällään mutkia joka lähtöön. Sieltä löytyy niin hidasta kuin nopeaakin. Varsinkin pari viimeistä ovat erittäin hienoja, Salom luonnehtii 4,4 kilometrin mittaista andalusialaisrataa.
– Kilpaileminen kotiyleisön edessä tarjoaa aina mukavasti lisämotivaatiota. Ajoin täällä maaliskuun viimeistelytesteissä parhaan kierrosajan, mutta nyt kaikilla kuljettajilla on allaan enemmän kierroksia. Edessä on varmasti erittäin kova kisa, jatkaa Salom.
Khairuddin teki viime vuonna Jerezissä huikean nousun lähtöruudusta 28 sijalle 10.
– Edellinen kisa Austinissa ei kulkenut yhtään hassummin, vaikka harjoitukset ja aika-ajo eivät menneetkään vielä parhaalla mahdollisella tavalla. Pystyin nousemaan seitsemänneksi ja olen iloinen siitä saavutuksesta. Toivon, että parannan edelleen sijoitustani Jerezissä.
– Jerez on rata, jossa kaikki ovat ajaneet paljon ja jonka kaikki tuntevat hyvin. Olen valmis pistämään 200 prosenttia peliin joka päivä, lupaa Khairuddin.
Sissis lähtee hänkin tavoittelemaan määrätietoisesti ja kovalla työllä kärkeä.
– Kolme tai ehkä neljä kuljettajaa ovat ajaneet alkukaudella todella kovaa vauhtia. Itse olen ollut mukana siinä toisessa ryhmässä, joka pyrkii yltämään kärjen vauhtiin. Ei muuta kuin kovaa työtä kierros kierrokselta ja eroa umpeen kärkeen. Luotan, että pystyn siihen.
Sissis odottaa malttamattomana paluuta pyörän selkään perjantain ensimmäisissä vapaissa harjoituksissa.
– Pidän paljon Jerezin radasta, vaikka minulla onkin vähän ristiriitaisia muistoja aiemmista kisoista täällä. Kaaduin Jerezissä viime kaudella neljänneltä sijalta, mutta toisaalta otin juuri täällä ensimmäisen voittoni Red Bull Rookies Cupissa vuonna 2011. Sanotaanko niin, että tänä vuonna sijoittuminen kuuden parhaan joukkoon olisi hyvä tulos, tuumii Sissis.

* Moto3-luokan 3/17 MM-osakilpailun ohjelma 3.-5. toukokuuta Jerezin radalla Espanjassa:
Perjantai 3.5.
10.00-10.40, 1. vapaa harjoitus
14.10-14.50, 2. vapaa harjoitus
Lauantai 4.5.
10.00-10.40, 3. vapaa harjoitus
13.35-14.15, aika-ajo
Sunnuntai 5.5.
09.40-10.00, warm up
12.00, MM-osakilpailu 3/17

* Jerezin ratainfo:
Pituus: 4423 metriä
Leveys: 11 metriä
Mutkat vasemmalle: 5
Mutkat oikealla: 8
Pisin suora: 607 metriä
Valmistunut: 1986
Modifioitu: 2002

PartnersMotoE