Salom huippuvauhdissa jalkavammasta huolimatta

23/08/2013

Moto3-luokan MM-sarjaa johtava Ajo Motorsportin Red Bull KTM-tehdastiimin Luis Salom käynnisti Tshekin GP:n vahvasti, order vaikka hän kiertääkin Brnon nopeaa rataa tuskainen ilme kasvoillaan.
Viime lauantaina Indianapolisin osakilpailun aika-ajossa Yhdysvalloissa vasemman kantapäänsä loukannut Salom liikkuu Brnon varikolla varovasti kainalosauvojen tuella, viagra mutta radalla tahti on tutun tuima. Salom ajoi perjantain kolmanneksi kovimman kierrosajan 2.08, pharm 877.
– Salomilla on kovat kivut kantapäässään, mutta onneksi tämä rata on jouheva, jolloin jalkaan kohdistuva rasitus ei ole pahin mahdollinen, totesi tallipäällikkö Aki Ajo.
Salomin kantapäässä todettiin murtuma, kun jalka tutkittiin uudelleen keskiviikkona Brnossa.
– Jalkaan sattuu vielä aikalailla ja vaikka tulehdus onkin jo hieman hellittänyt, niin kipu on kova vaihtaessani. Haluan kiittää kaikkia lääkäreitä täällä Brnossa ja Indianapolisissa, sillä ilman heidän apuaan en pystyisi ajamaan täällä. Olen kiitollinen myös koko tiimilleni, joka on tehnyt taas todella hyvää työtä.
Salom sai olla syystäkin huojentunut perjantain suoritukseensa.
– Varsin positiivinen harjoituspäivä olosuhteet huomioon ottaen. Emme voi tälle jalkani tilanteelle mitään ja ei auta muuta kuin pyrkiä jatkamaan lujasti töitä. Olen erittäin tyytyväinen pyörääni ja kaikki toimii siltä osin mallikkaasti, vahvisti 26 kierrosta perjantaina ilman kipupiikkiä ajanut Salom.
Red Bull KTM Ajo-tiimin muista kuljettajista Arthur Sissis oli 14:s ja jälkimmäisen harjoitusjakson lopulla kaatunut Zulfahmi Khairuddin 24:s. Sissisin kovimmaksi kierrosajaksi kirjattiin 2.10,682 ja Khairuddinin 2.11,044.
– Ensimmäinen harjoitus kulki paremmin kuin jälkimmäinen. Iltapäivällä radan lämpötila oli korkeampi ja pito huonompi. Minulla oli pieniä ongelmia keulan kanssa käytetyillä renkailla ajaessani. Olen kuitenkin rauhallinen ja luottavainen lauantain osalta. Uskon, että kierrosaikani paranevat silloin, sillä tiedämme, missä pitää parantaa, vinkkasi Sissis.
– Tavoitteena on sijoittua aika-ajossa kymmenen joukkoon ja ottaa paikka kolmesta ensimmäisestä lähtörivistä sunnuntain kilpailuun, jatkoi Sissis.
Khairuddin myönsi, että päivä ei ollut hänelle parhaasta päästä.
– Yritimme löytää parhaat mahdolliset säädöt, mutta fiilis ajamiseen ei vain oikein parantunut. Lisäksi vielä kaaduin rajusti, mutta onneksi ei loukannut siinä rytäkässä itseäni.

Brno, Tshekki.
Moto3-luokan 10/17 MM-osakilpailun perjantain harjoitusten parhaat ajat (kahden harjoituksen yhdistetty tuloslista):
1. Maverick Vinales Espanja, Team Calvo, KTM 2.08,504
2. Alex Marquez Espanja, Estrella Galicia 0,0, KTM + 0,039
3. Luis Salom Espanja, Red Bull KTM Ajo, KTM + 0,373
4. Alex Rins Espanja, Estrella Galicia 0,0, KTM + 0,655
5. Jonas Folger Saksa, Mapfre Aspar Team Moto3, Kalex KTM + 0,908
6. Jack Miller Australia, Caretta Technology-RTG, FTR Honda + 0,945
7. Alexis Masbou Ranska, Ongetta-Rivacold, FTR Honda + 1,072
8. Niccoo Antonelli Italia, GO&FUN Gresini Moto3, FTR Honda + 1,387
9. Efren Vazquez Espanja, Mahindra Racing, Mahindra + 1,490
10. Niklas Ajo Suomi, Avant Tecno, KTM + 1,584
11. Alessandro Tonucci Italia, La Fonte Tascaracing, FTR Honda + 1,627
12. Jakub Kornfeil Tshekki, Redox RW Racing GP, Kalex KTM + 1,917
13. Miguel Oliveira Portugali, Mahindra Racing, Mahindra + 2,065
14. Arthur Sissis Australia, Red Bull KTM Ajo, KTM + 2,178
15. Jasper Iwema Hollanti, RW Racing GP, Kalex KTM + 2,179
24. Zulfahmi Khairuddin Malesia, Red Bull KTM, KTM + 2,540

PartnersMotoE