Salom säilytti MM-johtonsa taistellen myös kipua vastaan

18/08/2013

Ajo Motorsportin Red Bull KTM-tiimin Luis Salom jatkaa Moto3-luokan MM-sarjan kärkipaikalla sijoituttuaan viidenneksi Indianapolisin radalla Yhdysvalloissa ajetussa kauden yhdeksännessä osakilpailussa.
Lauantaina aika-ajossa tapahtuneen kaatumisen jäljiltä toipilaana ja kovat kivut vasemmassa nilkassaan kärjen tuntumassa taistelleella Salomilla on yhdeksän pisteen etu lähimpään uhkaajaansa.
Aki Ajon johtaman tiimin hyvää panosta täydensivät Arthur Sissis ja Zulfahmi Khairuddin sijoilla kuusi ja seitsemän.
– Meidän pitää olla todella tyytyväisiä tähän päivään, treat sillä perjantai ja lauantai eivät olleet meille vielä siitä helpoimmasta päästä. Löysimme lauantaina hyvät säädöt, mutta Salomin kaatumisen jälkeen emme olleet varmoja siitä, pystyykö hän osallistumaan kilpailuun. Kiitos siitä lääkäreille, että tämä oli mahdollista. Salom pystyi ajamaan osittain kipupiikin avulla kisan loppuun ja pitämään MM-johtonsa kovalla suorituksella, totesi Ajo.
Myös Sissis ja Khairuddin keräsivät päälliköltään kehut.
– Arthur ja Fahmi saivat minut hyvin iloiseksi. Kauden ensimmäinen puolisko ei ehkä sujunut heiltä aivan toivotulla tavalla, mutta molemmat palasivat kesätauolta henkisesti hyvin vahvoina. Olen erittäinkin luottavainen sen suhteen, että he molemmat tekevät kovaa tulosta loppukaudella.
Salom oli taistelun tauottua huojentunut ja tyytyväinen sijoitukseensa.
– Tämä oli vaikea viikonloppu. Viides sija oli varsin hyvä tulos lauantain tapahtumien jälkeen. Minulla olisi ollut mahdollisuus nousta neljänneksi, mutta ohitin Sissisin keltaisten lippujen aikana. Minun oli päästettävä hänet edelleni ja menetin siinä tilanteessa aikaa. Mutta kuten sanoin, viides sija oli hyvä, erittäinkin hyvä tulos fyysiseen kuntooni nähden, painotti Salom.
Sissis ajoi kauttaaltaan vahvan viikonlopun Indianapolisin 4,2 kilometrin mittaisella radalla. Vauhdin lisäksi myös itseluottamus on kohdallaan, mikä nähtiin välittömästi kilpailun alussa, kun Sissis karautti kärkeen.
– Otin hyvän startin ja pystyi johtamaan kisaa avauskierroksilla. Minulla oli pidon kanssa välillä hankaluuksia, mutta myöhemmin tilanne parani. Vauhtini ei riittänyt vielä aivan tämän kisan kärkiryhmään, joten taitoin matkaa Luisin (Salom) ja Jonasin (Folger) kanssa. He pääsivät minulta hieman karkuun viimeisillä kierroksilla, mutta tämä kuudes sija sai minut hyvin iloiseksi. Toivotaan nyt, että sama tahti jatkuu ensi viikonloppuna Brnossa.
Khairuddinin tuttu hymy oli sekin taas herkässä.
– Tämä oli erittäin hyvä viikonloppu minulle ja tiimille. Teimme hyvää työtä, löysimme parhaat mahdolliset säädöt ja pystyin ajamaan vahvan kilpailun. Olen tyytyväinen ja luottavainen jatkon suhteen, alleviivasi Khairuddin.

Indianapolis, USA.
Moto3-luokan 9/17 MM-osakilpailu:
1. Alex Rins Espanja, Estrella Galicia 0,0, KTM 41.37,200
2. Alex Marquez Espanja, Estrella Galicia 0,0, KTM + 0,177
3. Maverick Vinales Espanja, Team Calvo, KTM + 1,076
4. Jonas Folger Saksa, Mapfre Aspar Team Moto3, Kalex KTM + 8,638
5. Luis Salom Espanja, Red Bull KTM Ajo, KTM + 9,261
6. Arthur Sissis Australia, Red Bull KTM Ajo, KTM + 14,439
7. Zulfahmi Khairuddin Malesia, Red Bull KTM Ajo, KTM + 18,602
8. Miguel Oliveira Portugali, Mahindra Racing, Mahindra + 21,067
9. Romano Fenati Italia, San Carlo Team Italia, FTR Honda + 21,132
10. Jakub Kornfeil Tshekki, Redox RW Racing GP, Kalex KTM + 21,867
11. Niklas Ajo Suomi, Avant Tecno, KTM + 27,018
12. Alexis Masbou Ranska, Ongetta-Rivacold, FTR Honda + 27,181
13. Alan Techer Ranska, CIP Moto3, TSR Honda + 27,863
14. Livio Loi Belgia, Marc VDS Racing Team, Kalex KTM + 32,656
15. Matteo Ferrari Italia, Ongetta-Centro Seta, FTR Honda + 41,588

Pistetilanne:
1. Salom 183
2. Vinales 174
3. Rins 167
4. Folger 94
5. Marquez 90
6. Oliveira 77
7. Khairuddin 49
8. Sissis 49
9. Jack Miller Australia, FTR Honda 47
10. Brad Binder Etelä-Afrikka, Suter Honda 46
11. Masbou 46
12. Efren Vazquez Espanja, Mahindra 41
13. Kornfeil 38
14. Ajo 37
15. Fenati 30

Seuraava osakilpailu: 25.8. Brno, Tshekki.

PartnersMotoE