Ajo Motorsport viiden kuljettajan voimin Malesian MM-osakilpailuun

10/10/2013

dg2_1045PIENI

 

 

 

 

 

 

Aki Ajon johtama suomalaistalli Ajo Motorsport lähtee peräti viiden kuljettajan voimin tulevana viikonvaihteena Sepangin radalla Malesiassa ajettavaan Moto3-luokan MM-osakilpailuun.
Sarjan vakiokuljettajat, pill MM-pisteissä ykkösenä oleva Red Bull KTM Ajo-tiimin Luis Salom, help Zulfahmi Khairuddin sekä Arthur Sissis saavat Sepangissa rinnalleen MM-debyyttinsä villien korttien voimin tekevät Hafiq Azmin ja Aizat Malikin.
Malesialaiset KTM-kuljettajat Azmi ja Malik kilpailevat tällä kaudella Espanjan tunnetusti kovatasoisessa CEV-sarjassa Touchline SIC Ajo-tiimin väreissä. Uraansa määrätietoisesti rakentavat nuoret malesialaiskuljettajat pääsevät nyt toteuttamaan unelmaansa vuorostaan kotiyleisön edessä.

Salomilla yhdeksän
pisteen MM-johto

Espanjalaisen Salomin tavoite ja unelma siintää puolestaan jo uransa ensimmäisessä maailmanmestaruudessa. Kauden 13 ensimmäisestä osakilpailusta kuusi voittanut Salom johtaa sarjaa yhdeksällä pisteellä Sepangiin tultaessa.
– Sepang on erittäin pitkä ja leveä rata, treatment josta olen pitänyt aina. Tosin hyvät tulokset ovat vielä Sepangista ottamatta. Odotan innolla tulevaa viikonvaihdetta. Jatkamme kovaa työntekoa ja katseet ovat ehdottomasti kisan kärkiryhmässä ja podiumilla, sanoo Salom.
Sepang on tunnettu kuumuudestaan ja kosteudestaan. Sääolosuhteet ovat samalla aina arvaamattomat 5,5 kilometrin mittaisen radan tuntumassa.
– Sää tulee olemaan jälleen iso tekijä tässä GP:ssä, mutta Sepangin radalla pito on hyvä oikeastaan kaikissa olosuhteissa ja lämpöähän riittää, muistuttaa Salom.

Khairuddin on
kotiyleisön silmäterä

Kotiyleisön ehdoton silmäterä Khairuddin villitsi viime vuonna omansa Sepangissa ajamalla paalupaikalta toiseksi. Eroa voittajaan jäi vain 28 tuhannesosaa.
– Tämä on GP, jota olen odottanut koko vuoden. Kotikilpailu on minulle ehdoton spesiaalijuttu, jonka saan jakaa fanieni kanssa. Toivottavasti ilmapiiri Sepangissa on vastaava kuin viime vuonna, eli kerta kaikkiaan upea. En unohda sitä koskaan, hehkuttaa Khairuddin.
Khairuddin kaatui edellisessä osakilpailussa Espanjan Aragonissa loukaten oikeaa rannettaan. Pieni murtuma operoitiin reilu viikko sitten Barcelonassa. Käden kunto tarkastettiin torstaina ratasairaalassa, jolloin vahvistui, että Khairuddin on valmis lähtemään kotikisaansa.
– Ranne tulee hieman vaikeuttamaan tätä viikonvaihdetta, mutta teen lujasti töitä ja pyrin tietenkin parhaimpaani. Minun on otettava kaikki hyöty irti kotikilpailustani, joka on varmasti erittäin kova kilpakumppaneilleni.
Sen tiedostaa myös australialaiskuski Sissis.
– Malesian GP on minulle kenties kauden vaikein kilpailu. Todella kuuma keli tuntuu välillä miltei sietämättömältä.  Sepang vaatii melkoisia fyysisiä ponnisteluja.
Sissis kuitenkin pitää pitkästä radasta.
– Rata on erittäin hieno, mutta samalla varsin haastava. Olen onnekas, että Fahmi (Khairuddin) on tiimikaverini. Hän on auttanut minua paljon Sepangin radan osalta. Niin ja Fahmihan on erittäin nopea täällä, tähdentää tällä kaudella kierrosaikojaan kaikilla radoilla parantanut Sissis.

Sepangin ratainfo
Pituus: 5548 metriä
Leveys: 25 metriä
Mutkat vasemmalle: 5
Mutkat oikealle: 10
Pisin suora: 920 metriä
Valmistunut: 1998

Moto3-luokan ennätyksiä kaudelta 2012:
Rataennätys: Zulfahmi Khairuddin Malesia, KTM 2.15,142
Paalupaikkaennätys: Khairuddin, 2.13,885
Huippunopeus: Khairuddin 223.7 km/h

Moto3-luokan kauden 14/17 MM-osakilpailun aikataulu Sepangin radalla Malesiassa:
Perjantai 11.10.
04.00-04.40, 1. vapaa harjoitus
08.10-08.50, 2. vapaa harjoitus

Lauantai 12.10.
04.00-04.40, 3. vapaa harjoitus
07.35-08.15, aika-ajot

Sunnuntai 13.10.
05.40-06.00, warm up
08.00, MM-osakilpailu 14/17

PartnersMotoE