Aki Ajolle tarjoutuu tallipäällikkönä tilaisuus neljänteen MM-kultaan

24/10/2013

cw010213Pieni

 

 

 

 

 

 

Aki Ajolle tarjoutuu tilaisuus saavuttaa tallipäällikkönä jo uransa neljäs maailmanmestaruus, order kun Moto3-luokan kauden toiseksi viimeinen osakilpailu ajetaan ensi sunnuntaina Motegin radalla Japanissa.
Taistelu mestaruudesta käy tosin äärimmäisen tiukkana ja monet ennusmerkit viittaavat siihen, and että lopullinen ratkaisu huipentuu Valenciassa 10. marraskuuta ajettavaan päätösosakilpailuun.
Ajo Motorsportin Red Bull KTM-tehdastiimin espanjalaiskuljettaja Luis Salom saapui Japaniin viiden pisteen MM-johdossa. Hänen lähin uhkaajansa on maanmies Alex Rins. Nopeaan espanjalaiskaartiin lukeutuva, order 22 pistettä Salomista jäänyt Maverick Vinales omaa hänkin yhä teoreettiset mahdollisuudet mestaruuteen. Kaudesta on jaossa vielä 50 pistettä.
– Emme saa kuitenkaan miettiä liikaa mestaruutta. Meidän on keskityttävä nyt vain tiukasti Motegiin ja voittamaan siellä, linjaa Ajo.
Oman lisämausteensa jo kolmanteen peräkkäiseen kisaviikonloppuun tuo Motegin mahdollisesti perjantaina tai lauantaina tavoittava raju ja rankkoja vesisateita mukanaan tuova myrskyrintama.
– Myrskyn vaara on ilmeinen ja meitä on ohjeistettu jo tarkasti sen osalta miten toimia, jos myräkkä yltää Motegin, kertoo Ajo.
Salom on saavuttanut tällä kaudella jo seitsemän voittoa. Motegin 4,8 kilometrin mittaiselta radalta on haussa se kahdeksas. Viimeisimpien sääennusteiden mukaan sunnuntai tarjoaa mainiot olosuhteet kilvanajolle.
– Pidän Motegin radasta ja olen saavuttanut täällä aina hyviä tuloksia, vaikka viimeisin visiitti päättyikin kaatumiseen taistellessani voitosta päätöskierroksella. Tiimini ja minä annamme taatusti taas kaikkemme ollaksemme kärjessä Motegissa, vakuuttaa luottavaisin mielin liikkeellä oleva Salom.
Salomin tiimikavereista malesialainen Zulfahmi Khairuddin on 15 osakilpailun jälkeen pisteissä kymmenentenä ja australialainen Arthur Sissis 12:ntena.
Khairuddinin ranneleikkauksesta on vierähtänyt reilut kolme viikkoa. Hän on potenut myös selkäänsä.
– Olen toipunut jo lähes täysin vammoista, joskaan en tunne olevani vielä aivan 100-prosenttisessa terässä. Työ sen osalta jatkuu intensiivisesti, toteaa Khairuddin.
– Motegi lukeutuu suosikkiratoihini. Ajoin täällä viime vuonna varsin vahvan viikonvaihteen sijoittumalla aika-ajossa neljänneksi ja kisassa viidenneksi. Toivotaan nyt, että pystyn jatkamaan siitä, mihin viime viikonvaihteena Australian Phillip Islandilla jäin. Se oli ehdottomasti yksi kauden parhaista GP-viikonvaihteistani.
Sissis on kilpaillut kerran aiemmin Motegin radalla.
– Tosiasia on, että pidin radasta todella paljon heti ensimmäistä kertaa täällä ajaessani. Motegi on rata, josta löytyy kovia jarrutuspaikkoja ja niiden vastapainoksi myös nopeita mutkia. Uskon, että radan luonne istuu hyvin KTM-pyörälle. Tavoitteeni on yltää täällä kärkiryhmään, sanoo Sissis.

Motegin ratainfo:
Pituus: 4801 metriä
Leveys: 15 metriä
Mutkat vasemmalle: 6
Mutkat oikealle: 8
Pisin suora: 762 metriä
Valmistunut: 1997

Moto3-luokan ennätyksiä kaudelta 2012:
Rataennätys: Alessandro Tonucci Italia, FTR Honda 1.59,111
Paalupaikkaennätys: Danny Kent Iso-Britannia, KTM 1.58,371
Huippunopeus: Zulfahmi Khairuddin Malesia, KTM 220.5 km/h

Moto3-luokan kauden 16/17 MM-osakilpailun aikataulu Motegin radalla Japanissa:
Perjantai 25.10.
03.00-03.40, 1. vapaa harjoitus
07.10-07.50, 2. vapaa harjoitus

Lauantai 26.10.
03.00-03.40, 3. vapaa harjoitus
06.35-07.15, aika-ajo

Sunnuntai 27.10.
02.40-03.00, warm up
04.00, MM-osakilpailu 16/17

PartnersMotoE