Salom kahden pisteen MM-johdossa kauden päätöskilpailuun Valenciaan

27/10/2013

486889BIEN

 

 

 

 

 

 

Tallipäällikkönä jo neljättä maailmanmestaruutta tavoitteleva Aki Ajo sai huokaista syvään helpotuksesta, viagra order kun Moto3-luokan dramaattinen osakilpailu oli saatu päätökseen Motegin radalla Japanissa.
Red Bull KTM Ajo-tehdastiimin espanjalaiskuljettaja Luis Salom lähtee kahden viikon kuluttua kotiyleisönsä edessä Valenciassa ajettavaan kauden päätösosakilpailuun MM-johdossa siitä huolimatta, että Motegi toi tullessaan hänelle kauden ensimmäisen keskeytyksen.
Moto3-luokan maailmanmestaruudesta kehkeytyy todellinen trilleri Valenciassa ja se on puhtaasti kolmen espanjalaisen välinen kauppa. Salomilla on 16 osakilpailun jälkeen kahden pisteen etu puolellaan Maverick Vinalesiin. Alex Rins ei ole hänkään jäänyt kärjestä viittä pistettä enempää.
– Meidän pitää olla positiivisia ja katsoa aina eteenpäin. Keskitymme jatkossakin tiukasti omaan tekemiseen tiedostaen, että kauden viimeisessä GP:ssä kaikki on yhä täysin avointa mestaruuden osalta. Tämä tiimi ja tämä kuljettaja eivät anna koskaan periksi, painotti Ajo.
Yhtä osakilpailua vailla valmiilla kaudella jo seitsemään voittoon yltänyt Salom koki kovia välittömästi Japanin GP:n ensimmäisellä kierroksella. Maanmies Isaac Vinales menetti pyöränsä hallinnan osuen rajusti
Salomiin. Salom kaatui, mutta nousi hiekoilta sinnikkäästi jatkamaan matkaa.
– On selviö, että emme voi olla tyytyväisiä tähän kilpailuun, koska Luisin kaatumisen aiheutti toisen kuljettajan ajovirhe. Olen siinä mielessä pettynyt, sillä tiesin, että meillä oli hyvät mahdollisuudet voittoon täällä Motegissa, totesi Ajo.
Koko letkan viimeiseksi pudonnut Salom käynnisti huiman kirin, joka katkesi 12 kierrosta ennen maalia kaatumiseen. Rins eteni siinä vaiheessa yhdessä Alex Marquezin ja Vinalesin kanssa karussa muilta. Rins koki puolestaan kohtalonsa vain vajaa neljä kierrosta ennen maalia, kun hän kaatui jääden pisteittä.
– Päätin jatkaa ensimmäisen kaatumisen jälkeen samaa vauhtia kuin siihenkin asti. Ajaminen tuntuikin hyvältä ja fiilis pyörään oli kohdallaan. Se toinen kaatuminen olikin sitten erikoinen, sillä menetin takarenkaan pidon täysin odottamatta. Jälkeenpäin selvisi, että pyörä oli kärsinyt vaurioita avauskierroksen kaadossa, kertoi Salom.
Salom sai hänkin olla huojentunut mies hetkellisen pettymyksen jälkeen.
– Olen tietenkin erittäin iloinen siitä, että pystyin säilyttämään johtoni sarjassa. Se on tärkeintä. Valencia ratkaisee kaiken ja olen varma siitä, että tiimini ja minä annamme siellä kaikkemme mestaruuden saavuttamiseksi.

Khairuddin koki
Salomin kohtalon

Red Bull KTM Ajo-tiimin sunnuntai oli pisteiden valossa varsin poikkeuksellinen: niitä ei tullut ainuttakaan.
Australialainen Arthur Sissis ajoi kolmikosta ainoana maaliin päätyen sijalle 16. Malesialaisen Zulfahmi Khairuddinin peli oli pelattu harmittavasti jo avauskierroksella, kun kilpakumppani ajoi hänen kylkeensä.
– Fahmi ajoi aamulla onnistuneen harjoituksen ja hänellä oli hyvä kisavauhti. Ikävä kyllä hänellekin kävi sitten täysin samoin kuin Luisille toisen kuljettajan toimesta. Arthur puolestaan ei ollut tyytyväinen sijoitukseensa vaikean viikonvaihteen jälkeen. Hänellä tarjoutuu nyt aikaa suunnata kaikki keskittyminen Valenciaan palatakseen siellä hyvän tuloksen myötä omalle tasolleen, alleviivasi Ajo.
Khairuddinin kisa päättyi oikeastaan ennen kuin se oli ehtinyt kunnolla alkaakaan.
– Minun osaltani kaikki oli ohi jo ensimmäisessä mutkassa. Harmi, sillä aamun harjoitus sujui kaikilta osin siksi hyvin. Tunsin itseni valmiiksi ja vahvaksi kisaan. Nyt ei auta muuta kuin unohtaa Motegi ja keskittyä Valenciaan.
Sissis käänsi hänkin nopeasti katseensa Valenciaan.
– Olihan vaikea kilpailu hullun viikonvaihteen päätteeksi! Meille tarjoutui aamun harjoituksessa vain kymmenkunta minuuttia aikaa hakea pyörään kuivan kelin säätöjä. En, en ole missään tapauksessa tyytyväinen tähän tulokseen.
Japanin vaiherikkaan osakilpailun voittajaksi viiletti Marquez. Voitto oli hänelle ensimmäinen MM-tasolla.

Motegi, Japani.
Moto3-luokan 16/17 MM-osakilpailu:
1. Alex Marquez Espanja, Estrella Galicia 0,0, KTM 39.45,953
2. Maverick Vinales Espanja, Team Calvo, KTM + 0,027
3. Jonas Folger Saksa, Mapfre Aspar Team Moto3, Kalex KTM + 7,750
4. Miguel Oliveira Portugali, Mahindra Racing, Mahindra + 15,889
5. Romano Fenati Italia, San Carlo Team Italia, FTR Honda + 18,323
6. Jack Miller Australia, Caretta Technology-RTG, FTR Honda + 18,432
7. John McPhee Iso-Britannia, Caretta Technology-RTG, FTR Honda + 18,439
8. Niklas Ajo Suomi, Avant Tecno, KTM + 25,608
9. Niccolo Antonelli Italia, GO&FUN Gresini Moto3, FTR Honda + 25,950
10. Brad Binder Etelä-Afrikka, Ambrogio Racing, Mahindra     + 32,933
11. Jakub Kornfeil Tshekki, Redox RW Racing GP, Kalex KTM + 33,067
12. Livio Loi Belgia, Marc VDS Racing Team,    Kalex KTM + 33,231
13. Philipp Oettl Saksa, Interwetten Paddock Moto3, Kalex KTM + 33,668
14. Alan Techer Ranska, CIP Moto3, TSR Honda + 39,006
15. Hyuga Watanabe Japani, La Fonte Tascaracing, FTR Honda + 39,259
16. Arthur Sissis Australia, Red Bull KTM Ajo,KTM + 42,159
Keskeyttäneitä:
Luis Salom Espanja, Red Bull KTM Ajo, KTM.
Zulfahmi Khairuddin Malesia, Red Bull KTM Ajo, KTM.

Pistetilanne:
1. Salom 300
2. Vinales 298
3. Alex Rins Espanja, KTM 295
4. Marquez 200
5. Folger 163
6. Oliveira 144
7. Miller 110
8.  Alexis Masbou Ranska, FTR Honda 84
9. Efren Vazquez Espanja, Mahindra 71
10. Kornfeil 68
11. Fenati 68
12. Khairuddin 65
13. Binder 62
14. Ajo 62
15. Sissis 59

Viimeinen osakilpailu: 10.11. Valencia, Espanja.

PartnersMotoE