Salom paalupaikalle Australiassa

19/10/2013

MM-sarjaa johtava Ajo Motorsportin Red Bull KTM-tiimin Luis Salom starttaa paalupaikalta sunnuntaina Australiassa ajettavaan Moto3-luokan kauden kolmanneksi viimeiseen osakilpailuun.
Salom viimeisteli Phillip Islandin aurinkoisella radalla ajetussa aika-ajossa lukemat 1.38, stuff 890, physician jotka toivat kärkipaikan reilulla kolmen kymmenyksen marginaalilla. Paalupaikka oli Salomille kauden neljäs ja samalla toinen peräkkäinen viikon sisään.
– Olen iloinen ja helpottunut, sillä en ollut vielä täysin tyytyväinen perjantain suoritukseeni. Tänään kuitenkin löysin hakemani: hyvän vauhdin sunnuntain kilpailuun, myhäili tällä kaudella jo seitsemän voittoa saavuttanut Salom.
Salomilla jäi vauhtia vielä vähän varastoonkin.
– Aikani oli hyvä, mutta olisin pystynyt hieman parempaankin ilman pientä virhettä radan viimeisellä sektorilla. Kuten sanoin, vauhti on löytynyt, mutta kisasta tulee taatusti jälleen äärimmäisen vaativa. Siellä on taisteltava kovaa jokaisella kierroksella.
Tiimikaveri Zulfahmi Khairuddinin vauhti on ollut kohdallaan heti ensimmäisestä harjoituksesta lähtien. Malesialaiskuljettaja koki kuitenkin harmikseen lievän takaiskun kaaduttuaan aika-ajon loppupuolella. Hän päätyi siltä yhdeksänneksi 0,795 sekuntia kärjestä.
– Tämä oli yksi parhaista MM-sarjassa ajamistani aika-ajoista. Harmi vain, että en saanut siitä aivan kaikkea irti tuon pienen kaatumisen vuoksi. Olen kuitenkin erittäin tyytyväinen yhdeksänteen sijaan. Sunnuntaina hyvä startti, vähän onnea matkaan ja kaikki on mahdollista, kunhan pystyn pitämään tämän vauhdin yllä.
Red Bull KTM Ajo-tiimin kolmas kuljettaja, kotiyleisönsä edessä kilpaileva Arthur Sissis sijoittui aika-ajossa 16:nneksi 1,221 sekuntia Salomin takana.
– En saanut aika-ajossa samaa vauhtia päälle kuin aamun harjoituksessa, joka kulki vahvasti käytetyillä renkailla. Toivotaan nyt, että päädymme warm up’issa parhaisiin mahdollisiin säätöihin, sillä haluan todellakin ajaa hyvä kilpailun fanieni edessä, painottaa viime vuonna Australian GP:ssä kolmanneksi yltänyt Sissis.

Phillip Island, Australia.
Moto3-luokan 15/17 MM-osakilpailu. Aika-ajo ja lähtöjärjestys sunnuntain kilpailuun:
1. Luis Salom Espanja, Red Bull KTM Ajo, KTM 1.36,890
2. Jonas Folger Saksa, Mapfre Aspar Team Moto3, Kalex KTM + 0,378
3. Efren Vazquez Espanja, Mahindra Racing, Mahindra + 0,402
4. Maverick Vinales Espanja, Team Calvo, KTM + 0,471
5. Alex Rins Espanja, Estrella Galicia 0,0, KTM + 0,492
6. Isaac Vinales Espanja, Ongetta-Centro Seta, FTR Honda + 0,653
7. Ana Carrasco Espanja, Team Calvo, KTM + 0,654
8. Miguel Oliveira Portugali, Mahindra Racing, Mahindra + 0,663
9. Zulfahmi Khairuddin Malesia, Red Bull KTM Ajo, KTM + 0,795
10. Jack Miller Australia, Caretta Technology-RTG, FTR Honda + 0,857
11. Alexis Masbou Ranska, Ongetta-Rivacold, FTR Honda + 0,884
12. Niccolo Antonelli Italia, GO&FUN Gresini Moto3, FTR Honda + 0,957
13. Alex Marquez Espanja, Estrella Galicia 0,0, KTM + 0,985
14. Jakub Kornfeil Tshekki, Redox RW Racing GP, Kalex KTM + 1,184
15. Brad Binder Etelä-Afrikka, Ambrogio Racing, Mahindra + 1,187
16. Arthur Sissis Australia, Red Bull KTM Ajo, KTM + 1,221
21. Niklas Ajo Suomi, Avant Tecno, KTM + 1,482

PartnersMotoE