Salom ja Red Bull KTM Ajo-tiimi ovat valmiina mestaruustaisteluun Valenciassa

06/11/2013

cw010213ppppieni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kauden päättävässä Valencian GP:ssä järjestetään ennennäkemätön ja kaikkien mahdollisuuksien jännitysnäytelmä Moto3-luokan maailmanmestaruudesta taisteltaessa.
Kiiltävimmän mitalin kohtalon ratkaiseva espanjalaiskolmikko saapuu kotiyleisönsä eteen viiden pisteen sisällä.
– Hieno kausi saa todellakin jännittävän loppuhuipennuksen. Kaikki on mestaruuden osalta avointa, vcialis 40mg mutta siitä tietenkin lähdetään, viagra order että Salom (Luis) pitää Vinalesin (Maverick) ja Rinsin (Alex) takanaan, here sanoo MotoGP-sarjan pienimmän luokan mestaruutta kausilla 2008, 2010 ja 2012 tallipäällikkönä juhlinut Aki Ajo.
Ajo Motorsportin Red Bull KTM-tehdastiimin Salom johtaa luokkaa kahdella pisteellä Vinalesiin. Rins tulee kolme pistettä Vinalesin takana.
Salomilla on 16 osakilpailun jälkeen koossa seitsemän, Rinsilla kuusi ja Vinalesilla kaksi, eli yhteensä 15 voittoa. Mikäli voittaja löytyy tästä kolmikosta myös Valenciassa, niin hänestä leivotaan mestari vastustajien sijoituksista huolimatta.
Toki myös se on mahdollista, että mestarin selvittämiseksi joudutaan turvautumaan korkeampaan matematiikkaan. Viidelle ensimmäiselle pisteitä jaetaan skaalalla 25-20-16-13-11, jonka jälkeen mennään piste kerrallaan sijaan 15 asti. Mikäli mestaruusväännössä päädytään tasapisteisiin, niin ensivaiheessa ratkaisevat voitot ja sen jälkeen toiset sijat.

Salom: ”Ainutlaatuinen kilpailu”

Salom tietää ja tuntee, että edessä siintää tulinen taistelu tittelistä.
– Kolme kuljettajaa kamppailee kotiyleisönsä edessä mestaruudesta, joten luvassa on ainutlaatuinen kilpailu.
Salom siirtyy ensi kaudella Moto2-luokkaan.
– Olen erittäin tyytyväinen kauteen jo tähän mennessä ja haluan jättää Moto3-luokan parhaalla mahdollisella tavalla. Olen oppinut todella paljon tiimin kaikilta jäseniltä ja olen siitä erittäin kiitollinen. Toivon tosiaankin, että meillä on edessä hieno viikonloppu.
Salom painottaa, että kovaa työntekoa jatketaan Valenciassa samalla onnistuneella tavalla ja tyylillä, kuten tähänkin asti. Kaikki tähtää keskittyneesti vain omaan tekemiseen.
– Tiedän tarkalleen, miten minun pitää edetä Valenciassa, sillä olemme tehneet sen jo niin usein tällä kaudella. Minun on hyödynnettävä ja otettava kaikki mahdollinen irti jokaisesta kierroksesta tulevana viikonvaihteena. Niin, ja lisäksi olen onnekas siinä, että pidän tästä Ricardo Tormo-radasta paljon, vinkkaa Salom.

Rata tunnetaan
millimetrin tarkasti

Red Bull KTM Ajo-tiimin muista menijöistä malesialainen Zulfahmi Khairuddin on pisteissä 12:ntena ja australialainen Arthur Sissis 15:ntenä, kun yli 30 kuljettajan karavaani kaartaa 4005 metrin mittaiselle radalle.
– Ratana Ricardo Tormo on koko MM-kalenteriin peilattuna erityinen, sillä testaamme täällä paljon talvikaudella. Monelle kuljettajalle tämä on rata, jossa he ovat ajaneet eniten. Siksi Valencia merkitseekin käytännössä kotikilpailua, koska kuljettajat tuntevat radan jokaisen mutkan millimetrin tarkasti, kuvailee Khairuddin.
Ajon nopeat joukot saavuttivat viime vuonna Valenciassa komean kolmoisvoiton. Khairuddin kiirehti silloin kolmanneksi.
– Toivon, että pystyn toistamaan viime kauden sijoitukseni. Ja jos meillä on matkassa vielä vähän onnea, niin tällä kertaa tästä viikonvaihteessa kehkeytyy myös sään osalta hyvä. Sehän on varmaa, että edessä on todellakin mielenkiintoinen kilpailu.
Sissis saapui hänkin intoa uhkuen Valenciaan.
– Olen innoissani. Tämä on kauden viimeinen GP ja haluan lähteä täältä hyvä sijoitus taskussani lomille. Vaikka rata ei lukeudukaan suosikkieni joukkoon, niin minulla on täältä kokemusta tosi monien kierrosten myötä.
Sissis odotti enemmän taannoiselta kaukomaiden tiiviiltä kiertueelta Malesiassa, Australiassa ja Japanissa. Valencia tarjoaa kuitenkin tilaisuuden pikaiseen revanssiin.
– En ole Valenciassa tyytyväinen muutamiin MM-pisteisiin. Olen asettanut tavoitteeni seitsemän nopeimman joukkoon. Se olisi hyvä tapa päättää tämä kausi, linjaa Sissis.

Valencian ratainfo:
Pituus: 4005 metriä
Leveys: 12 metriä
Mutkat vasemmalle: 9
Mutkat oikealle: 5
Pisin suora: 876 metriä
Valmistunut: 1999

Moto3-luokan kauden 17/17 MM-osakilpailun aikataulu Espanjan Valenciassa:
Perjantai 8.11.
10.00-10.40, 1. vapaa harjoitus
14.10-14.50, 2. vapaa harjoitus

Lauantai 9.11.
10.00-10.40, 3. vapaa harjoitus
13.35-14.15, aika-ajo

Sunnuntai 10.11.
09.40-10.00, wam up
12.00, MM-osakilpailu 17/17

PartnersMotoE