Red Bull KTM Ajo-tiimin Miller toinen testiavauksessa Valenciassa

11/02/2014

Ajo Motorsportin Red Bull KTM-tehdastiimi teki hyvää ja vauhdikasta työtä Moto3-luokan MM-sarjan ensimmäisen virallisen testijakson viileänä avauspäivänä Espanjan Valenciassa.
Aki Ajon johtaman tiimin molemmat uudet kuljettajat, seek australialainen Jack Miller, 19, ja ensimmäiseen MM-kauteensa valmistautuva tshekki Karel Hanika, 17, paiskivat töitä hartiavoimin ja tuloksekkaasti.
Miller kiersi 4005 metrin mittaisen Ricardo Tormo-radan 53 ja Hanika 67 kertaa.
Miller oli ajalla 1.40,355 tiistain toiseksi nopein kuljettaja 0,355 sekuntia pohjista. Hanika löytyy tuloslistalta sijalta 12 lukemin 1.41,526. Kierrosajat olivat kelpo tasolla, vaikka vielä tässä vaiheessa yksittäiset kovat vedot eivät olekaan se päällimmäinen tavoite.
Molemmat paketoivat päivän positiivisin mielin. Kummankin kokema yksi harmiton kaatuminen ei pyyhkinyt iloisia ilmeitä kaksikon kasvoilta.
– Hyvä ensimmäinen testipäivä. Sää ei tosin ollut suosiollinen, mutta sain silti ajettua varsin hyviä kierrosaikoja. Olin päivän toiseksi nopein, enkä kovinkaan kaukana kärjestä. Lähden taistelemaan keskiviikon nopeimmasta kierrosajasta, lupasi Miller.
Red Bull KTM Ajo-tiimi ajoi viime viikolla neljän päivän mittaisen valmistavan testijakson Almeriassa.
– En löytänyt vielä tänään aivan vastaavaa fiilistä kuin Almeriassa. Huomenna tavoitteena on parantaa tuntumaa pyörän keulaan ja sen myötä ajamista kokonaisuudessaan.
Arvostetun Red Bull Rookies Cupin mestaruuden viime vuonna saavuttanut Hanika teki debyyttinsä Ricardo Tormo-radalla. Se oli tulokkaalta kaiken puolin onnistunut. Nuorukainen nosti päivän mittaan mukavasti vauhtiaan.
– Kyllä, tosiasia on, että nämä testit alkoivat erittäin hyvin! Otin vielä aamulla aikalailla rauhallisesti opetellen rataa ja myös siksi, että sää oli varsin viileä. Tämä on hieno vaikkakin vaikea rata. Opin kuitenkin koko ajan sen jokaisen mutkan salaisuuksia, kuvaili Hanika.
Hanikan kaatuminen ajoittui tiistain viimeisen session lopulle.
– Satutin vähän oikeaa rannettani, mutta uskoisin, että siitä ei ole haittaa keskiviikkona. Minulla on vielä paljon opittavaa erityisesti ajotyylin kanssa muutamissa mutkissa.

Valencia, Espanja.
Moto3-luokan MM-sarjan 1. virallisen testijakson 1/3 ajopäivä:
1. Niccolo Antonelli Italia, Junior Team GO&FUN Moto3, KTM 1.40,000
2. Jack Miller Australia, Red Bull KTM Ajo, KTM + 0,355
3. Romano Fenati Italia, Team Sky VR46, KTM + 0,555
4. Isaac Vinales Espanja, Team Calvo, KTM + 0,675
5. Danny Kent Iso-Britannia, Husqvarna Factory Racing, Husqvarna + 1,029
6. Hafiq Azmi Malesia, SIC Ajo, KTM + 1,120
7. Francesco Bagnaia Italia, Team Sky VR46, KTM + 1,167
8. Enea Bastianini Italia, Junior Team GO&FUN Moto3, KTM + 1,202
9. Efren Vazquez Espanja, Caretta-RTG, Honda + 1,345
10. Miguel Oliveira Portugali, Mahindra Racing, Mahindra + 1,452
12. Karel Hanika Tshekki, Red Bull KTM Ajo, KTM + 1,526
22. Niklas Ajo Suomi, Husqvarna Factory Racing, Husqvarna + 2,169

PartnersMotoE