Cortese itseluottamus korkealla Aragoniin

26/09/2012

Red Bull KTM Ajo Factory Racing Team lähtee hyvistä asetelmista Moto3-luokan kauden viiteen viimeiseen MM-osakilpailuun. Tiimin saksalaiskuljettaja Sandro Cortese johtaa MM-sarjaa 46 pisteellä ennen tulevana viikonvaihteena Aragonin radalla Espanjassa ajettavaa kauden 13. osakilpailua.
– Lähtökohta on hyvä, troche johto on merkittävä, mutta se saattaa tuoda myös lisää paineita. Tässä kohtaa tärkeintä on olla sortumatta minkäänlaiseen kikkailuun rutiineja muuttamalla. On vain jatkettava töitä kärsivällisesti normaaliin ja hyväksi osoittautuneeseen malliin, painottaa tiimipäällikkö Aki Ajo.
Määrätietoinen Ajo tunnetaan tiimipäällikkönä, joka tähtää tinkimättömästi täydellisyyteen. Oikopolkuja menestykseen ei ole olemassa. Ja jos onkin, niin ne on nopeasi koluttu.
– Pyörän kilpailukyky on hyvällä tasolla, eikä se vaadi Aragoniin tultaessa muutoksia. Säilytetään luottamus pyörään ja pyritään hakemaan siihen taas optimaaliset säädöt ensi viikonvaihteeksi. Meillä on päällä hyvä tatsi ja vahva luottamus puolin ja toisin, Ajo viittaa Cortesen suuntaan.
Cortese on ajanut isoja pisteitä laadukkaasti läpi kauden. Suoritusvarmuus on ollut vertaansa vailla, sillä hän on jäänyt podiumin ulkopuolelle ainoastaan kerran sijoittumalla Ranskan GP:ssä kuudenneksi.
Cortesen kisakohtainen pistekeskiarvo on 18,75. Voitosta napsahtaa tilille 25 pistettä. Näitä täysosumia Cortesella on tähän mennessään plakkarissaan kolme kappaletta.
– Viimeisin voittoni vajaa kaksi viikkoa sitten Misanon radalla San Marinossa oli ehdottomasti yksi urani tärkeimmistä tähän mennessä. Siitä on hyvä jatkaa Aragonissa.
Tiukkojen tilanteiden koulimasta Cortesesta huokuu henkinen vahvuus ja levollisuus. Menestys on ruokkinut itseään ja itseluottamus on korkealla.
– Mennään edelleenkin kisa kerrallaan, säilytetään rentous ja ilo ja pidetään keskittyminen tiukasti koossa, Cortese pohjustaa tulevaa.
Cortesen Red Bull KTM Ajo Factory Racingin tiimikavereista britti Danny Kent ja australialainen Arthur Sissis ovat hekin virtaa täynnä.
– Hyvä perusvauhti on olemassa ja onnistuessani se riittää podiumille. Tähän mennessä matkassa on ollut mukana vähän epäonneakin, mutta minulla on onneksi vielä viisi kisaa aikaa korjata tilanne. Uskon ja luotan hyvään loppukauteen, linjaa Kent.
Sissis ajaa ehjää ensimmäistä MM-kauttaan.
– Positiivisin mielin Aragoniin, sillä edellinen kisaviikonvaihde Misanossa kulki osaltani hyvin varsinkin kisassa. Pidetään kuitenkin mielessä se, että tämä on ensimmäinen kauteni MM-sarjassa ja kaikki on oikeastaan valmistautumista tulevaan. Siihen nähden tämä kausi on kulkenut jo tähän mennessä jopa yli odotusten, sanoo Sissis.
Kent majailee MM-pisteissä kahdeksantena ja Sissis sijalla 16.

Moto3-luokan kauden 13/17 MM-osakilpailun aikataulu 28.-30. syyskuuta Aragonin radalla Espanjassa:
Perjantai 28.9.
Klo 10.15-10.55, 1. vapaa harjoitus
Klo 14.15-14.55, 2. vapaa harjoitus

Lauantai 29.9.
Klo 10.15-10.55, 3. vapaa harjoitus
Klo 14.00-14.40, aika-ajo

Sunnuntai 30.9.
Klo 09.40-10.00, warm up
Klo 12.00, MM-osakilpailu 13/17

Motorland Aragonin ratainfo
Pituus: 5078 metriä
Leveys: 15 metriä
Mutkat vasemmalle: 10
Mutkat oikealle: 7
Pisin suora: 968 metriä
Valmistunut: 2009

PartnersMotoE