Maailmanmestari Cortese janoaa lisää GP-voittoja

24/10/2012

Red Bull KTM Ajo-tehdastiimi ei jää suinkaan lepäämään laakereillaan viime sunnuntaina Sepangin radalla Malesiassa varmistuneen Moto3-luokan historian ensimmäisen maailmanmestaruuden jälkeen.
– Päinvastoin. Kuljettajamme janoavat lisää huipputuloksia ja niiden myötä myös merkkimestaruutta. KTM on nyt ensimmäistä kertaa tällä kaudella kärjessä merkkimestaruuspisteissä, medicine kun ajamatta on kaksi osakilpailua, find kertoo tiimipäällikkö Aki Ajo.
Näistä osakilpailusta ensimmäinen ajetaan tulevana viikonvaihteena Phillip Islandin 4448 metrin mittaisella radalla Australiassa. Phillip Island päättää samalla kolmen peräkkäisen kisaviikonlopun tiivistempoisen putken.
– Onhan tämä raskasta, order mutta myös antoisaa aikaa. Tunnelmat ovat hienot mestaruuden myötä ja hyvien juhlien jälkeen. Eräänlainen painolasti putosi harteiltamme viime sunnuntaina Malesiassa. Toisaalta tuota lastiahan täältä ollaan aina määrätyllä lailla hakemassakin, toteaa Ajo.
Ajolla ei ole vaikeuksia pitää omiaan ruodussa juhlahumun jäljiltä. Malliesimerkkiä tarjoaa mestaruuden tyylipuhtaasti viimeistellyt saksalaiskuljettaja Sandro Cortese.
– Elämäni yksi suurista tavoitteista on toteutunut ja tietynlainen stressi on nyt poissa. Se ei suinkaan tarkoita kuitenkaan sitä, että motivaatio olisi laskenut loppukauden osalta. Ei tosiaankaan: minulla on hirveä halu voittaa kaksi viimeistä osakilpailua, julistaa Phillip Islandin suosikkiratojensa joukkoon nostava Cortese.
Cortese kiirehti viime kaudella 125-kuutioisten luokan kisan ykköseksi Australiassa.
Kuluvalla kaudella neljään voittoon yltänyt Cortese korostaa, että hän haluaa nauttia täysin siemauksin kilvanajosta. Hyvät tulokset tulevat sen ja määrätietoisen työn myötä. Samaa tähdentää myös Ajo.
– Nautitaan hetkestä, mutta ei jäädä herkuttelemaan liian pitkäksi aikaa. Kausi jatkuu ja kova työnteko jatkuu mestaruudesta huolimatta kuten ennenkin.
Cortesen lisäksi Red Bull KTM Ajo-tiimin kuljettajista englantilainen Danny Kent on jo ehtinyt tuuletella voittoa kuluvalla kaudella. Kentin uran ensimmäinen ykkössija ajoittui puolitoista viikkoa sitten Motegin radalle Japaniin.
– Tuo voitto toi itseluottamuksen lisäksi rentoutta. Tavoitteeni ovat Phillip Islandilla jälleen kärkiryhmässä, jonne tiedän vauhtini riittävän.
Kent sijoittui viime sunnuntaina Sepangissa kuudenneksi. Hän on samalla sijalla myös MM-pisteissä.
Pisteissä 14:ntenä oleva Cortesen ja Kentin tiimikaveri Arthur Sissis valmistautuu kotikilpailuunsa Malesian GP:n 11. sija plakkarissaan.
– On tietenkin hienoa päästä ajamaan kotiyleisön edessä. Tosin Phillip Island ei merkitse minulle vielä tässä vaiheessa niinkään kotikenttäetua. Olen kilpaillut tällä radalla vain kerran aiemmin.

Moto3-luokan kauden 16/17 MM-osakilpailun aikataulu 26.-28.10 Phillip Islandin radalla Australiassa:
Perjantai 26.10.
Klo 02.15-02.55, 1. vapaa harjoitus
Klo 06.15-06.55, 2. vapaa harjoitus
Lauantai 27.10.
Klo 02.15-02.55, 3. vapaa harjoitus
Klo 06.00-06.40, aika-ajo
Sunnuntai 28.10.
Klo 02.40-03.00, warm up
Klo 04.00, MM-osakilpailu 16/17

Phillip Islandin ratainfo
Pituus: 4448 metriä
Leveys: 13 metriä
Mutkat vasemmalle: 7
Mutkat oikealle: 5
Pisin suora: 900 metriä
Valmistunut: 1956
Modifioitu: 1988

PartnersMotoE