Salom eturiviin Saksassa

13/07/2013

Moto3-luokan MM-sarjaa hallitsevan Red Bull KTM Ajo-tehdastiimin Luis Salomin vakuuttava vauhti jatkui Saksassa ajettavan kauden kahdeksannen osakilpailun aika-ajossa.
Kolme edellistä kilpailua voittanut MM-kärki Salom kiersi Sachsenringin 3671 metrin mittaisen radan nopeimmillaan ajassa 1.27, check 480, cure joka toi hänelle toisen lähtöruudun sunnuntain kilpailuun.
Vauhtia jäi varastoon, sillä Salom kärsi kauden ensimmäisen konerikon viisi minuuttia ennen aika-ajon päättymistä. Hän ajoi siinä vaiheessa kovaa kierrosta uusilla renkailla.
– Onneksi sain pelastettua kytkimellä tilanteen siinä kaarteessa.  Tekninen ongelma oli harmillinen siinäkin mielessä, sillä tiesin, että minulla oli varaa nostaa vauhtia. Eipä silti, tuo voimaan jäänytkin aika oli kyllä varsin hyvä, sanoi Salom.
Salom piti aamun harjoituksessa parasta vauhtia rataennätyksen 1.27,013 myötä.
– Se oli erittäin tärkeää ja se kertoo, että kisavauhtini on kohdallaan. Vauhti löytyi jo perjantaina, joten voin lähteä luottavaisin mielin sunnuntain kilpailuun, jossa kärjessä nähtäneen edellisen kisan jälleen malliin jälleen iso ryhmä, tuumi Salom.
Aki Ajon johtaman tiimin muista kuljettajista Zulfahmi Khairuddin sijoittui aika-ajossa 12:nneksi ja Arthur Sissis 15:nneksi. Sissis jäi vain 41 tuhannesosaa Khairuddinin ajasta, joka kirjattiin lukemin 1.28,047.
– Aika-ajo kulki ajollisesti hyvin alusta loppuun. Minulla oli lopussa uusien renkaiden myötä tilaisuus kohentaa aikaani, mutta radalla oli silloin paljon ruuhkaa ja en saanut puhdasta kierrosta aikaan. Tavoitteeni on yltää sunnuntaina kilpailun kärkiryhmään. Minulla on sen osalta vahva luottamus itseeni ja tiimiini, totesi Khairuddin.
Sissis ehti ajaa lauantaiaamun harjoituksissa neljänneksi kovalla ajalla 1.27,614.
– Se oli erittäin onnistunut harjoitus, jossa pystyin ajamaan tasaisen hyviä aikoja. Teimme aika-ajoon lähdettäessä pyörän säätöihin hyvin pieniä muutoksia, mutta ne vaikuttivat enemmän kuin osasin odottaa. En pystynyt ajamaan enää yhtä kovia kierrosaikoja uusista renkaista huolimatta. Huomenna otetaan käyttöön uudelleen ne kolmannen harjoituksen säädöt. Uskon, että minulle on kisassa kaikki mahdollisuudet yltää paljonkin korkeammalle, vinkkasi Sissis.

Sachsenring, Saksa.
Moto3-luokan 8/17 MM-osakilpailu. Aika-ajo ja lähtöjärjestys sunnuntain kilpailuun:
1. Alex Rins Espanja, Estrella Galicia 0,0, KTM 1.27,300
2. Luis Salom Espanja, Red Bull KTM Ajo, KTM + 0,180
3. Miguel Oliveira Espanja, Mahindra Racing, Mahindra + 0,259
4. Jonas Folger Saksa, Mapfre Aspar Team Moto3, Kalex KTM + 0,279
5. Jack Miller Australia, Caretta Technology-RTG, FTR Honda + 0,299
6. Maverick Vinales Espanja, Team Calvo, KTM + 0,394
7. Efren Vazquez Espanja, Mahindra Racing, Mahindra + 0,453
8. Romano Fenati Italia, San Carlo Team Italia, FTR Honda + 0,510
9. Jasper Iwema Hollanti, RW Racing GP, Kalex KTM + 0,515
10. Alex Marquez Espanja, Estrella Galicia 0,0, KTM + 0,518
11. Isaac Vinales Espanja, Ongetta-Centro Seta, FTR Honda + 0,654
12. Zulfahmi Khairuddin Malesia, Red Bull KTM Ajo, KTM + 0,747
13. Niccolo Antonelli Italia, GO&FUN Gresini Moto3, FTR Honda + 0,773
14. Brad Binder Etelä-Afrikka, Ambrogio Racing, Suter Honda + 0,787
15. Arthur Sissis Australia, Red Bull KTM Ajo    , KTM + 0,789
25. Niklas Ajo Suomi, Avant Tecno, KTM +1,371

PartnersMotoE