Red Bull KTM Ajo-tiimillä onnistunut kahden päivän testijakso Jerezissä

15/11/2013

Red Bull KTM Ajo-tehdastiimi ajoi uudella kuljettajakolmikollaan onnistuneet Moto3-luokan testit Jerezin radalla Espanjassa.
Australialaiskuljettaja Jack Miller vastasi molempien testipäivien parhaista kierrosajoista. Millerin nopein kierros kulki perjantaina lukemin 1.47, prostate 290. Aki Ajon johtaman tiimin muista kuljettajista britti Danny Kent ajoi ajan 1.47,692 ja tshekki Karel Hanika 1.47,781.
Kaikki kuljettajat kohensivat perjantaina aikojaan. Miller pisti niukasti yhdellä ja Hanika 46 tuhannesosalla paremmaksi. Kent ajoi jälkimmäisenä päivänä yli neljä kymmenystä kovempaa kuin torstaina.
– Olemme erittäin tyytyväisiä näihin testeihin. Kaikki kolme kuljettajaamme ajoivat paljon kierroksia ja kyllä, minun pitää sanoa, että he viimeistelivät vaikuttavia kierrosaikoja, iloitsi tallipäällikkö Ajo.
Perjantaina Jerezissä vallinnut kova tuuli ei jarrutellut trion vauhtia.
– Ja mikä parasta, Miller, Kent ja Hanika ajoivat koko ajan tasaisen hyviä aikoja. Jack tosin kaatui tänään harmittavasti, jonka jälkeen hän vähän rauhoitti tilannetta. Dannylla vie ymmärrettävästi hieman aikaa sopeutua taas Moto3-pyörään yhden Moto2-luokassa ajetun kauden jälkeen. Hän paransi kuitenkin jo nyt tuntuvasti loppua kohden. Karel on puolestaan todellinen lahjakkuus, joka teki erittäin hyvää työtä nämä kaksi päivää. Hän oli ehkä jopa parempi, mitä odotin. Karel kaatui pari kertaa, mutta ei sillä ole väliä. Pääasia on, että hänellä on koko ajan kova yritys päällä, kehui Ajo.
Kaikki työ tähtää jo tiukasti ensi kauteen.
– Minulla on jo nyt kova luottamus päällä kauteen 2014. Meillä on kolme erittäin hyvää kuljettajaa, alleviivasi Ajo.
Miller, Kent ja Hanika ehtivät testata heille vielä uusissa pyörissään paljon erilaisia säätöjä Jerezissä.
– Olen kokeillut monia eri asioita sekä uusia osia ja olen löytänyt koko ajan paremman fiiliksen pyörään. Kierrosajatkin ovat olleet ihan hyvällä tasolla ja tästä on hyvä jatkaa töitä ensi viikolla Almerian testeissä, totesi Miller.
Kent ei ollut Jerezin testeissä vielä fyysisesti aivan täydessä terässä. Olkapää oli edelleen kivulias Japanin GP:n kaatumisen jäljiltä.
– Lopputulos oli kuitenkin kaikesta huolimatta hyvinkin positiivinen. Opin paljon, ajoin ison määrän kierroksia ja pystyin ihan kelpo kierrosaikoihin. Tämä KTM on tosin paljonkin erilainen siihen verrattuna, jolla kilpailin kaudella 2012. Suunta on kuitenkin ehdottomasti oikea. Nyt tarvitsen alle vain mahdollisimman paljon kilometrejä. Odotan jo malttamattomana Almerian testejä, kertoi Kent.
Hanika valmistautuu ensimmäiseen MM-kauteensa. Red Bull Rookies Cupin ja Euroopan mestarin alku on ollut enemmän kuin lupaava.
– Otin tänään taas merkittäviä askeleita eteenpäin. Teimme perjantaina paljon töitä jousituksen kanssa ja löysin parhaan vauhdin testipäivän lopulla. Se oli erittäin tärkeää jatkoa ajatellen. Olen kiitollinen koko tiimilleni, joka on tehnyt kaikkensa, kuten minäkin.  Uskon vakaasti siihen, että saavutamme ensi kaudella hyviä tuloksia jatkaessamme työntekoa tähän malliin.

PartnersMotoE