Salom komeasti paalupaikalle MM-avauksessa

06/04/2013

Aki Ajon johtama Ajo Motorsportin Red Bull KTM-tehdastiimi käynnistää Moto3-luokan maailmanmestaruuden puolustamisen parhaista mahdollisesta asetelmista sunnuntai-iltana Losailin valaistulla radalla Qatarissa.
Tiimiin täksi kaudeksi tullut espanjalaiskuljettaja Luis Salom lähtee MM-avaukseen paalupaikalta. Harjoituksista lähtien luokan tapahtumia Qatarissa hallinnut Salom ajoi aika-ajon kärkeen lukemin 2.07, pharm 229. Paalupaikka oli viime kaudella MM-hopeaa saavuttaneelle Salomille uran ensimmäinen.
– Erittäin hyvä aika-ajo meiltä. Koko tiimi on tehnyt hyvää työtä ja jatkoimme tänään samalla linjalla. Olen iloinen, advice todella iloinen, hospital hihkui Salom.
– Kiitän nöyrästi Red Bull’ia, Air Asiaa, KTM:ää ja Akia (Ajo) siitä, että he ovat antaneet minulle tämän mahdollisuuden. Kisassa tärkeintä on saada hyvä vauhti päälle heti alusta alkaen. Katsotaan sitten sen jälkeen, miten tilanne etenee, jatkoi Salom.
Salomin tiimikaverit tekivät myös hyvää tulosta kauden ensimmäisessä aika-ajossa. Australialainen Arthur Sissis oli kymmenes ja malesialainen Zulfhami Khairuddin 11:s. Kaksikon aikaeroksi kirjattiin ainoastaan kahdeksan tuhannesosaa.
– Tosi positiivinen sessio. En uskaltanut odottaa aivan tällaista tulosta harjoitusten perusteella. Otimme kuitenkin taas askeleen eteenpäin pyörän säädöissä, mikä paransi ajamistani. Ajoin parhaan kierrosaikani yksin, joten uskon, että pystyn kenties vieläkin parempaan ryhmässä, Sissis viittasi kisaan.
Khairuddin on edennyt Qatarissa tavoilleen uskollisesti, eli nousujohteisesti.
– Aika-ajo kulki erittäin hyvin ja fiilis pyörään oli mainio. Olen luottavainen sen osalta, että pystymme kehittämään pyörää vielä tästäkin tämän viikonvaihteen aikana. Tavoitteeni on yltää kisassa kärkiryhmään, jossa ajamisesta hankin hyvää kokemusta jo viime kaudella, muistutti Khairuddin.

Losail, Qatar.
Moto3-luokan MM-osakilpailu 1/17. Aika-ajo ja lähtöjärjestys sunnuntain kilpailuun:
1. Luis Salom Espanja, Red Bull KTM Ajo, KTM 2.07,229
2. Maverick Vinales Espanja, Team Calvo, KTM + 0,108
3. Alex Rins Espanja, Estrella Galicia 0,0, KTM + 0,367
4. Jonas Folger Saksa, Mapfre Aspar Team, Kalex KTM + 0,665
5. Miguel Oliveira Portugali, Mahindra Racing, Mahindra + 1,180
6. Alan Techer Ranska, CIP Moto3, TSR Honda + 1,242
7. Jakub Kornfeil Tshekki, Redox RW Racing GP, Kalex KTM + 1,253
8. Efren Vazquez Espanja, Mahindra Racing, Mahindra + 1,292
9. Alex Marquez Espanja, Estrella Galicia 0,0, KTM + 1,327
10. Arthur Sissis Australia, Red Bull KTM Ajo    , KTM + 1,338
11. Zulfahmi Khairuddin Malesia, Red Bull KTM Ajo, KTM + 1,346
12. Romano Fenati Italia, San Carlo Team Italia, FTR Honda + 1,555
13. Isaac Vinales Espanja, Bimbo-Ongetta-Centro Seta, FTR Honda + 1,759
14. Niccolo Antonelli Italia, GO&FUN Gresini, FTR Honda + 1,878
15. Danny Webb Iso-Britannia, Ambrogio Racing, Suter Honda + 2,176
16. Niklas Ajo Suomi, Avant Tecno, KTM + 2,521

PartnersMotoE