Khairuddin toipuu ranneleikkauksesta kotikilpailuunsa Malesiaan

02/10/2013

Aki Ajon johtaman Red Bull KTM-tehdastiimin malesialaiskuljettaja Zulfahmi Khairuddin lähtee ranneleikkauksesta huolimatta päättäväisin mielin reilun viikon kuluttua kotiyleisönsä edessä Sepangin radalla ajettavaan Moto3-luokan kauden 14. MM-osakilpailuun.
– Se on kilpailu, help treatment jota olen odottanut koko vuoden, tähdentää viime kaudella Malesian GP:ssä paalupaikalta toiseksi vain 28 tuhannesosaa voittajasta ajanut Khairuddin.
MM-pisteissä kymmenentenä oleva Khairuddin, 22, kaatui viime sunnuntaina vajaat viisi kierrosta ennen maalia Aragonin osakilpailussa Espanjassa.
Kolmatta kautta suomalaistalli Ajo Motorsportin riveissä kilpailevalla Khairuddinilla todettiin pieni murtuma oikeassa ranteessa, joka operoitiin tiistaina Barcelonan Dexeus-klinikalla MotoGP-sarjan kuljettajien suuresti arvostaman tohtori Xavier Mirin toimesta.
– Leikkaus sujui hyvin. Vahvistimme “Fahmin” oikean ranteen murtunutta luuta titaaniruuveilla. Hänellä on pieni murtuma myös vasemmassa ranteessa, mutta se ei vaadi leikkaushoitoa. Tällaisesta leikkauksesta toipuminen vie yleensä muutamia viikkoja, mutta Fahmin päättäväisyyden tuntien olen varma siitä, että hän on valmis tekemään hyvää työtä Malesian GP:ssä, toteaa Mir.
Khairuddin satutti myös selkäänsä Aragonin tällissä taistellessaan sijoituksista kymmenen nopeimman joukkoon. Selkä on arka, mutta kyse on onneksi lähinnä mustelmista.
Khairuddin ottaa pikapuoliin leikkauksen jälkeen suunnan Malesiaan, jossa ranteen kuntoutus saa alkaa parin päivän sisällä.
– Iso kiitos tästä kaikesta kuuluu lääkintähenkilökunnalle, joka mahdollisti hyvällä hoidolla sen, että pystyn ajamaan Sepangissa. Kieltämättä, ehdin pelätä Aragonin kaatumisen jäljiltä hetken jo pahinta. Odotan tietenkin innolla kilpailemista perheeni, ystävieni ja kaikkien fanieni edessä, sanoo maansa suosituimpiin urheilijoihin lukeutuva Khairuddin.
Malesian GP:tä seurasi viime vuonna yli 70 000 katsojaa Khairuddin kisan vetovoimaisimpana yleisömagneettina.
Ajon tiimillä oli silloin muutenkin aihetta juhlaan, kun saksalaiskuljettaja Sandro Cortese varmisti Malesiassa voitolla Moto3-luokan historian ensimmäisen maailmanmestaruuden. Mestaruus oli Ajolle tallipäällikkönä kolmas.
Red Bull KTM Ajo-tiimi lähtee jälleen hyvistä asetelmista Sepangin 5,5 kilometrin mittaisella radalla ajettavaan kauden neljänneksi viimeiseen osakilpailuun. Tiimin espanjalaiskuljettaja Luis Salom johtaa MM-sarjaa yhdeksän pisteen erolla maanmieheensä Alex Rinsiin.

PartnersMotoE