Cortese täydessä terässä Silverstoneen

14/06/2012

Moto3-luokan MM-sarjaa johtava Red Bull KTM Ajo Factory Racing Teamin saksalaiskuljettaja Sandro Cortese lähtee täydessä terässä Silverstonen radalla Englannissa ajettavaan kauden kuudenteen osakilpailuun.
Cortese loukkasi oikean ranteensa Barcelonassa ajetun edellisen GP:n harjoituksissa taistellen kivuista huolimatta kisassa hienosti toiseksi.
– Turvoksissa ollut ranne tutkittiin ja kuvattiin vielä varmuuden vuoksi Barcelonassa, drug jolloin vahvistui lopullisesti, että sieltä ei ole luita rikki. Käsi tuntuu nyt jo tosi hyvältä, vahvistaa Cortese.
Cortese johtaa sarjaa seitsemällä pisteellä Silverstoneen tultaessa.
– Englannissa on vallinnut usein huonot sääolosuhteet, mutta toivotaan nyt, että pääsemme ajamaan tulevan viikonlopun kuivalla radalla ja jatkamaan hyvää työntekoa.
Cortese on hoitanut työnsä viidessä ensimmäisessä osakilpailussa varsin mallikkaasti. Hänen saldoltaan löytyy voiton lisäksi toinen, kaksi kolmatta ja yksi kuudes sija. Tilastoa komistaa edelleen kaksi paalupaikkaa. Moto3-luokan yli 30 kuljettajasta Cortesen lisäksi vain espanjalainen Alberto Moncayo on pystynyt ajamaan pisteille kaikissa osakilpailussa.
– Cortese on tehnyt mallikasta jälkeä. Hän on ajanut järjellä ja poiminut kulloisessakin tilanteessa saavilla olleet sijoitukset. Kokemus kuvastuu pisteissä, kehuu tiimipäällikkö Aki Ajo.
Uusi luokka saavuttaa kauden ensimmäisen kolmanneksen Britannian osakilpailussa. Kehitystyö ja kilpavarustelu käyvät kovilla kierroksilla, joten lopullisista voimasuhteista on vielä vaikea sanoa mitään.
– Tilanne elää edelleen ja se tekee kaiketi sitä käytännössä koko kauden. KTM:llä tehdään koko ajan kovasti töitä muun muassa jäykemmän rungon ja moottorin osalta. Ja koko ajan mennään myös eteenpäin, vahvistaa Ajo.

Kent innoissaan kotikisasta
– Sissis täyttää 17 vuotta

Cortesen tiimikavereista ensimmäistä MM-kauttaan ajava australialainen Arthur Sissis on yltänyt korkeimmillaan jo viidenneksi Ranskan GP:ssä Le Mansissa.
Sissis täyttää 17 vuotta perjantaina, jolloin Silverstonessa ajetaan kaksi ensimmäistä vapaata harjoitusta.
Toista kauttaan suomalaistallin riveissä kilpaileva britti Danny Kent on puolestaan ollut kahdesti kahdeksas Qatarin Losailissa ja Portugalin Estorilissa, jossa hän lunasti itselleen myös toisen lähtörivin starttipaikan.
– Odotan todellakin innolla päästä kilpailemaan kotiyleisön edessä, vaikkakin säätiedotteet eivät olekaan lupailleet kovinkaan hyvää viikonvaihteen osalta, toteaa Kent.
Ajo tietää ja tuntee Kentin pontentiaalin. Se voi puhjeta kukkaansa milloin tahansa.
– Kotikilpailu olisi siihen tietenkin oivallinen paikka. Kaikesta on kuvastunut, että Kent on jälleen löytämässä itseluottamuksensa ja palaamassa omalle tasolleen.
MotoGP-sarjan palasi Donington Parkin radalta uusittuun Silverstoneen kaudella 2010. Radalta löytyy mittaa 5,9 kilometriä, eli se on sarjan pisin.
– Myös fasiliteeteiltaan komea Silverstonen rata on hirmu mielenkiintoinen ja myös yksi vaikeimmista. Sieltä löytyy tosi vaativia monen mutkan yhdistelmiä, joihin ei voi suinkaan vain sukeltaa. Ajolinjat on mietittävä tarkkaan ja järkevästi, muistuttaa Ajo.

* Moto3-luokan aikataulu Silverstonen radalla ajettavassa Britannian GP:ssä 15.-17. kesäkuuta:
Perjantai 15.6.
Klo 11.15-11.55, Moto3-luokan 1. vapaa harjoitus
Klo 15.15-15.55, Moto3-luokan 2. vapaa harjoitus

Lauantai 16.6.
Klo 11.15-11.55, Moto3-luokan 3. vapaa harjoitus
Klo 15.00-15.40, Moto3-luokan aika-ajo

Sunnuntai 17.6.
Klo 12.00-12.20, Moto3-luokan warm up
Klo 16.30, Moto3-luokan MM-osakilpailu 6/17

* Silverstonen ratainfo
Pituus: 5900 metriä
Leveys: 17 metriä
Mutkat vasemmalle: 8
Mutkat oikealle: 10
Pisin suora: 770 metriä
Valmistunut: 1948
Modifioitu: 2011

PartnersMotoE