MM-sarjaa johtava Cortese virtaa täynnä Indianapolisiin

14/08/2012

Moto3-luokka palaa kuukauden mittaiselta kesätauolta tositoimiin, link kun kauden kymmenes MM-osakilpailuviikonvaihde ajetaan Indianapolisin legendaarisella radalla USA:ssa.
Asetelmat Indyyn ovat otolliset, viagra 100mg sillä Red Bull KTM Ajo Factory Racing Teamin Sandro Cortese johtaa MM-sarjaa yhdeksällä pisteellä. Ehjän vauhdikasta kautta ajavalla Cortesella on plakkarissaan kaksi voittoa, look kahdeksan podiumsijoitusta ja neljä paalupaikkaa.
– Lähden latautuneena ja hyvin fiiliksin Indianapolisiin. Vietin viime viikolla rentouttavan loman perheeni kanssa isovanhempieni luona Etelä-Italiassa. Sitä edelsi puolestaan onnistunut treeniviikko Red Bull’in harjoituskeskuksessa Itävallassa, Cortese kertaa kesätauon ohjelmaansa.
Cortese siirtyi heinäkuun puolivälissä kesätauolle Italian GP:n kolmas sija plakkarissaan. Hän hävisi Mugellon radalla käydyn huikean voittotaistelun ainoastaan 71 tuhannesosalla.
– MM-johtoon täytyy olla tietenkin todella tyytyväinen. Kausi on sujunut ilman mainittavampia teknisiä murheita ja virheitä. Se on tärkeää pitkässä sarjassa, painottaa Cortese.
– Pyörän kilpailukyky on parantunut suunnitellusti koko ajan ja yhteistyöni on tiivistynyt entisestään tiimin kanssa. Näistä asetelmista hyvä lähteä kauden toiselle puoliskolle, jatkaa Cortese.
Uuden luokan ensimmäinen kausi merkitsee koko ajan jatkuvaa kehitystyötä.
– Työ on pyörän osalta normaalia intensiivisempää ja samalla myös rajojen hakemista. Meillä on kuitenkin peruspaketti pyörän kanssa nyt siksi hyvällä tasolla, että ainakaan hirmu isoja steppejä ei tältä osin ole enää odotettavissa, toteaa tiimipäällikkö Aki Ajo.
KTM:n tehdaspyörään on tosin luvassa päivityksiä myös Indyyn.
– Pyörän aerodynamiikkaan tulee mielenkiintoisia muutoksia tuulitunnelitestien perusteella, vinkkaa Ajo.
Saksalaiskuljettaja Cortesen tiimikavereista britti Danny Kent on pisteissä kymmenentenä ja australialainen Arthur Sissis sijalla 14.
Kentille alkukausi oli vaikea, mutta ne murheet on jo unohdettu. Hän on noussut odotetulle tasolleen taistelemaan aina voitoista.
– Indianapolisia edeltäneet kisat ovat osoittaneet, että vauhtini riittää kärkikamppailuihin.  Minulla on kaikki mahdollisuudet parantaa myös sarjasijoitustani merkittävästikin.
Ensimmäistä MM-kauttaan ajavalle Sissisille kesätauko osui monessakin mielessä hyvään saumaan.
– Olen ollut käytännössä viime joulusta lähtien Euroopassa. Nämä kolme viikkoa kotona Australiassa tekivät kaikin puolin hyvää myös henkisellä tasolla, alleviivaa Sissis.
MotoGP-sarjaa on ajettu Indianapolisissa vuodesta 2008 lähtien. Ensimmäinen kausi oli sananmukaisesti myrskyisä, kun hurrikaani Ike iski viimeisillä voimillaan kisapäivänä Indyyn.
– Sääennusteet lupaavat Indianapolisiin aurinkoista viikonvaihdetta. Tasaiset olosuhteet ovat aina tervetulleita ja tämä pätee varsinkin Indyyn, joka on aika erilainen kuin sarjan muut radat. Tämä rata ei varmaankaan lukeudu läheskään kaikkien kuljettajien suosikkeihin, muotoilee Ajo.
Indianapolisin viime vuonna uudelleen asfaltoidulla MotoGP-radalla on mittaa 4216 metriä. Rata on pääosin sijoitettu Indyn maineikkaan ovaalin sisään.

* Moto3-luokan kauden 10/17 MM-osakilpailun aikataulu 17.-19. elokuuta Indianapolisin radalla USA:ssa:
Perjantai 17.8.
Klo 16.15-16.55, 1. vapaa harjoitus
Klo 20.15-20.55, 2. vapaa harjoitus

Lauantai 18.8.
Klo 16.15-16.55, 3. vapaa harjoitus
Klo 20.00-20.40, aika-ajo

Sunnuntai 19.8.
Klo 15.40-16.00, warm up
Klo 18.00, MM-osakilpailu 10/17

* Ratainfo
Pituus: 4216 metriä
Leveys: 16 metriä
Mutkat vasemmalle: 10
Mutkat oikealle: 6
Pisin suora: 872 metriä
Valmistunut: 1909
Modifioitu: 2007

PartnersMotoE