Salom harjoitusten nopein Mugellossa

31/05/2013

Suomalaistalli Ajo Motorsportia johtavalla Aki Ajolla oli jälleen aihetta tyytyväisyyteen, information pills malady kun Moto3-luokan kauden viides MM-osakilpailuviikonvaihde käynnistettiin Mugellon nopealla radalla Italiassa.
MM-pisteissä toisena oleva Red Bull KTM Ajo-tehdastiimin espanjalaiskuljettaja Luis Salom vastasi perjantain harjoitusten terävimmästä vauhdista.
Salom viimeisteli pohja-ajan 1.59, viagra approved 606 toisen harjoitusjakson viimeisellä kierroksellaan. Aamun harjoitus jouduttiin ajamaan vielä osittain märällä radalla.
– Pyörä tuntui todella hyvältä tänään, hospital mutta parantamiseen varaa riittää aina ja työ jatkuu. Palaaveeramme sen osalta tänään ja katsomme missä pystymme edelleen kohentamaan. Kuiva rata oli iltapäivän harjoituksessa hyvä, mutta emme yltäneet vielä viime vuoden aikoihin. Silloin oli tosin paljon lämpimämpää, joten katsotaan nyt, mitä lauantai tuo tältä osin tullessaan, tuumi Salom.
Red Bull KTM Ajo-tiimin muista kuljettajista malesialainen Zulfahmi Khairuddin oli 13:s ja australialainen Arthur Sissis 21:s. Khairuddinin nopein kierros kulki lukemin 2.01,382, joista Sissis jäi viisi kymmenystä.
– Tämä ei ollut mikään erityisen vaikea päivä, mutta olisi ollut tietenkin hyvä päästä ajamaan enemmän kuivan kelin kierroksia. Nyt meillä oli käytännössä vain yksi sessio aikaa säätää pyörää. Tuntuma oli ihan hyvä ja pystyin pitämään kelpo vauhtia yllä. Teemme lauantaina pieniä muutoksia pyörään ja pyrin parantamaan ajamistani ennen kaikkea radan hitaammissa mutkissa, suunnitteli Khairuddin.
Sissis ei saanut vielä parastaan irti.
– Voin olla kuitenkin tyytyväinen siihen, että pyörä oli hyvä. Ensimmäinen harjoitus oli hankala, koska kostea rata oli alkanut jo paikoittain kuivumaan. Tuollaiset olosuhteet ovat pahimpia. Pääsimme ajamaan iltapäivällä kuivalla radalla ja löysin hyvän fiiliksen. Eihän tuo aika ollut sitä mitä odotin, mutta tiedämme, missä pitää parantaa. Jos olemme onnekkaita ja lauantaina ei sada, niin olen silloin myös nopeampi, lupasi Sissis.

Mugello, Italia.
Moto3-luokan 5/17 MM-osakilpailun perjantain harjoitusten parhaat ajat (kahden harjoituksen yhdistetty tuloslista):
1. Luis Salom Espanja, Red Bull KTM Ajo, KTM 1.59,606
2. Maverick Vinales Espanja, Team Calvo, KTM + 0,025
3. Jonas Folger Saksa, Mapfre Aspar Team, Kalex KTM + 0,495
4. Danny Webb Saksa, Ambrogio Racing, Suter Honda + 0,755
5. Jack Miller Australia, Caretta Technology – RTG, FTR Honda + 0,789
6. Miguel Oliveira Portugali, Mahindra Racing, Mahindra + 1,012
7. Romano Fenati Italia, San Carlo Team Italia, FTR Honda + 1,166
8. Niccolo Antonelli Italia, GO&FUN Gresini Moto3, FTR Honda + 1,474
9. John McPhee Iso-Britannia, Caretta Technology – RTG, FTR Honda + 1,515
10. Alex Rins Espanja, Estrella Galicia 0,0, KTM + 1,527
11. Alexis Masbou Ranska, Ongetta-Rivacold, FTR Honda + 1,673
12. Matteo Ferrari Italia, Ongetta-Centro Seta, FTR Honda + 1,679
13. Zulfahmi Khairuddin Malesia, Red Bull KTM Ajo, KTM + 1,776
14. Brad Binder Etelä-Afrikka, Ambrogio Racing, Suter Honda + 1,801
15. Alan Techer Ranska, CIP Moto3, TSR Honda + 1,844
17. Niklas Ajo Suomi, Avant Tecno, KTM + 1,902
21. Arthur Sissis Australia, Red Bull KTM Ajo, KTM + 2,293

PartnersMotoE