Salom paalupaikalta Malesian osakilpailuun

12/10/2013

482326PIENI

 

 

 

 

 

 

Moto3-luokan MM-sarjaa johtava Ajo Motorsportin Red Bull KTM-tiimin Luis Salom starttaa paalupaikalta sunnuntaina Malesiassa ajettavaan kauden neljänneksi viimeiseen osakilpailuun.
13:sta ensimmäisestä osakilpailusta kuusi voittoa viimeistelleelle espanjalaiselle Salomille paalupaikka oli kauden kolmas. Kaksi aiempaa ovat tulleet Losailista ja Barcelonasta.
Lauantai tapaili Salomin osalta täydellisyyttä Sepangin 5, order 5 kilometrin mittaisella radalla. Hän ajoi aamun harjoituksessa kärkeen uudella rataennätyksellä 2.13,280. Aika-ajossa syntyi puolestaan uusi paalupaikkaennätys 2.13,867.
Rahkeissa olisi saattanut olla varaa vielä vähän kovempaankin kierrosaikaan, mutta aika-ajosta vasta viimeinen neljännes päästiin painamaan tosissaan kuivan kelin renkailla radan kuivuttua sadekuuron jäljiltä.
– Parannusta tuli paljon perjantaihin verrattuna niin pyörän säädöissä kuin ajamisessakin. Se on tärkeintä. Otin nyt sellaisen askeleen eteenpäin, johon en ole aivan yltänyt kahdessa edellisessä osakilpailussa. Arvostan sen hyvin korkealle, kertoi tyytyväinen Salom.
– Lähden jatkamaan sunnuntaina samaan malliin, oli sää sitten millainen tahansa. Pistän kaiken peliin ja pyrin saavuttamaan parhaan mahdollisen tuloksen, jatkoi Salom Sepangin epävakaata säätä puntaroiden.
Red Bul KTM Ajo-tehdastiimin muista kuljettajista Zulfahmi Khairuddin ajoi kotiyleisönsä edessä 14:nneksi ja australialainen Arthur Sissis 19:nneksi. Viime vuonna paalulle Malesian GP:ssä kiirehtinyt Khairuddin jäi Salomista 1,607 ja Sissis 1,720 sekuntia.
– Aika-ajo oli erittäin vaikea. Olen kuitenkin varsin tyytyväinen pyörään. Olemme saaneet sen parempiin säätöihin viimeiseen vapaaseen harjoitukseen nähden. Toivon tietenkin hyvää tulosta 18 kierroksen taatusti kovasta kisasta.
Khairuddinin oikea ranne operoitiin vajaat kaksi viikkoa sitten.
– En pystynyt puristamaan kaikkialla radalla vielä aivan niin kovaa kuin olisin halunnut, sillä käsi on yhä vähän voimaton. Kuntoutus jatkuu kuitenkin laaditun ohjelman mukaan ollakseni tältäkin osin parhaassa mahdollisessa terässä sunnuntaina.
Aika-ajo ei sujunut Sissisiltä täysin suunnitelmien mukaan.
– Ei, se ei kulkenut siten, kuten olin toivonut ja odottanut. Aika-ajon alku oli hankala, koska rata oli vielä paikoittain märkä, enkä ollut riittävän nopea. On mahdollista, että myös kilpailu ajetaan märällä radalla, jolloin lähtöasetelmani siihen ei ole mikään paras mahdollinen. Jos taas edessä on kuivan kelin kisa, niin sitten pyörään haetaan hieman erilaisia säätöjä aamun warm up’issa, suunnitteli Sissis.

Sepang, Malesia.
Moto3-luokan 14/17 MM-osakilpailu. Aika-ajo ja lähtöjärjestys sunnuntain kilpailuun:
1. Luis Salom Espanja, Red Bull KTM Ajo, KTM 2.13,867
2. Alexis Masbou Ranska, Ongetta-Rivacold, FTR Honda + 0,118
3. Niccolo Antonelli Italia, GO&FUN Gresini Moto3, FTR Honda + 0,139
4. Miguel Oliveira Portugali, Mahindra Racing, Mahindra + 0,200
5. Alex Marquez Espanja, Estrella Galicia 0,0, KTM + 0,462
6. Alex Rins Espanja, Estrella Galicia 0,0, KTM + 0,475
7. Jack Miller Australia, Caretta Technology-RTG, FTR Honda + 0,569
8. Efren Vazquez Espanja, Mahindra Racing, Mahindra + 0,571
9. Maverick Vinales Espanja, Team Calvo, KTM + 0,723
10. Jonas Folger Saksa, Mapfre Aspar Team Moto3, Kalex KTM + 0,914
11. Jakub Kornfeil Tshekki, Redox RW Racing GP, Kalex KTM + 1,162
12. Philipp Oettl Saksa, Tec Interwetten Moto3 Racing, Kalex KTM + 1,215
13. Romano Fenati Italia, San Carlo Team Italia, FTR Honda + 1,369
14. Zulfahmi Khairuddin Malesia, Red Bull KTM Ajo, KTM + 1,607
15. Niklas Ajo Suomi, Avant Tecno, KTM + 1,642
19. Arthur Sissis Australia, Red Bull KTM Ajo, KTM + 1,720
32. Hafiq Azmi Malesia, Touchline-SIC-AJO, KTM + 3,890
33. Aizat Malik Malesia, Touchline-SIC-AJO, KTM + 3,947

PartnersMotoE